Η ΝΕΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-2021 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ...

...πρώτα την Δευτέρα 12/10/2020, 
με τον Κύκλο των Νέων Γυναικών & των Μητέρων της Ενορίας μας.
      Με τον καθιερωμένο Αγιασμό στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της κατακόμβης του ολοκαίνουργιου Ιερού Ναού της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, από τον υπεύθυνο ιερέα των κατηχητικών ομάδων μας, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, ξεκίνησε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου  2020, το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. ο Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής
 των νέων γυναικών και μητέρων της Ενορίας μας, με υπεύθυνη κυκλάρχισσα μας και πάλι φέτος την κα Χαρούλα Τενεκετζή, και με μέλη, παλιά και καινούργια, που ξεπερνούν πια τις δεκαπέντε νεαρές κυρίες μας. 
Μόλις τελείωσε ο Αγιασμός, ο π. Χρυσόστομος μας μίλησε για το ξεκίνημα μια νέας αρχής στην αγκαλιά του Χριστού μας και της Εκκλησίας Του, αλλά μας μίλησε και για την αξία και την 
αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων προστασίας και ασφάλειας στον κατηχητικό μας αυτό Κύκλο, ενώ παράλληλα μας ευχήθηκε καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά. 
Αμέσως μετά η κυκλάρχισσα μας, η κα Χαρούλα μοίρασε στις κυρίες μας από μια λιχουδιά, ένα γλυκό κέρασμα, αλλά και ένα αναμνηστικό δωράκι, σε μια όμορφη και προσεγμένη συσκευασία, ένα σαπουνάκι με άρωμα λεβάντα και ένα κλαδάκι αυτού του αρωματικού φυτού, αλλά και μια όμορφη ευχή γραμμένη σε χαρτί: 
"Ο Θεός να ευλογήσει την προσπάθεια μας για πνευματική καλλιέργεια και φέτος... Οκτ. 2020". Τότε ήταν που με μπροστάρη τον π. Χρυσόστομο και την κυκλάρχισσα μας ανεβήκαμε στην επάνω εκκλησιά μας και στα ολοκαίνουργια μαρμάρινα σκαλιά της για να βγάλουμε την αναμνηστική φωτογραφία της έναρξης της νέας κατηχητικής χρονιάς 2020-2021, που βλέπετε και στην σημερινή ανάρτηση μας.
...και μετά την Τρίτη 13/10/2020, 
με τον Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής των παλαιοτέρων μελών μας.
Κατά τον ίδιο τρόπο και με ενθουσιασμό, σαν να πηγαίναμε για πρώτη μέρα στο σχολειό μας, μαζευτήκαμε στον ίδιο χώρο, το όμορφο και φιλόξενο Αρχονταρίκι της κατακόμβης της επάνω εκκλησιάς μας, και μάλιστα την ίδια ώρα, 5.00 μ.μ. και ο ιερέας μας, ο υπεύθυνος και αυτού του Κύκλου, π. Χρυσόστομος Τελίδης, τέλεσε τον Αγιασμό της νέας κατηχητικής χρονιάς, 
αυτήν την φορά για τον 2ο Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής της Ενορίας μας, αυτόν των παλαιοτέρων, των μεγαλύτερων κυριών μας, υπό την καθοδήγηση της κυκλάρχισσας μας, και για φέτος της αγαπητής μας κα Ευθαρσία Αλατζίδου...κατά κόσμον Τασούλας.
Στο τέλος του Αγιασμού ο π. Χρυσόστομος μας είπε δυο λόγια για τους δύσκολους καιρούς που βιώνει η χώρα μας, αλλά και όλη η υφήλιος εν μέσω οικονομικής, κοινωνικής και τώρα υγειονομικής κρίσης, λόγω του κορωνοϊού και των επιπτώσεων
 της εξάπλωσης του στην κοινωνία, αλλά και της επικίνδυνης κρίσης μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας, που με αφορμή την χρήση της μάσκας μέσα στους ναούς, λόγω της πανδημίας, χώρισε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της σε όψιμους "ομολογητές" και "ολογόπιστους" χριστιανούς, μια άσχημη διαμάχη με έντονα τα σημάδια της εικονομαχίας του 8ου αιώνα που βασάνισε την Εκκλησία του Χριστού μας για πάνω από 50 χρόνια. 
Κατόπιν, με την προτροπή του ιερέως και αυτήν της κυκλάρχισσας μας, ανεβήκαμε στα μαρμάρινα πια σκαλιά της επάνω εκκλησιάς μας και βγάλαμε την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία, αποθανατίζοντας έτσι την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς του 2020-2021 και για αυτόν τον Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής της Ενορίας μας, ενώ μετά ακολούθησε κέρασμα και το 1ο μάθημα  της ομάδας μας.
Φέτος, λόγω των συγκυριών και των νέων δεδομένων της πανδημίας και της νόσου του covid-19 να μας καταδυναστεύει, αλλάζοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα της καθημερινότητας
 μας, αλλά και της λατρευτικής ζωής μας, δεν πραγματοποιήθηκε ο κεντρικός εορτασμός για το γεγονός της έναρξης της νέας κατηχητικής χρονιάς 2020-2021 συνολικά από την Ιερά Μητρόπολη μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, 
και από τον ίδιο τον Επίσκοπο μας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.κ Βαρνάβα, που πάντα μας καλούσε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως και τελούσε τον επίσημο Αγιασμό και την επίδοση των διοριστηρίων κατηχητών, των κατηχητριών των Ενοριακών Νεανικών Εστιών, αλλά και των κυκλαρχισσών των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής των κατά τόπους Ενοριών. Έτσι φέτος θα πάρουμε την ευχή του Δεσπότη μας εκ του μακρόθεν, τα δε διοριστήρια των δασκάλων μας και των βοηθών τους φέτος θα έρθουν μέσω διαδικτύου. 
Η Ενορία μας είναι καθ' όλα έτοιμη, τα τμήματα και οι αίθουσες της "Ιθάκης" μας έχουν χωριστεί με τους κατηχητές και τις κατηχήτριες τους επί των επάλξεων, ενώ ήδη μετράμε στο ενεργητικό μας μια "διερευνητική"...που είναι και της μόδας, συνάντηση το Σάββατο 3/10/2020, αλλά και την όμορφη γιορτή μας, με την Θεία Λειτουργία και με τον Αγιασμό μας το επόμενο Σάββατο 10/10/2020. Το ίδιο έτοιμοι είναι και οι Κύκλοι κατήχησης στην Ενορία μας, που με τον Αγιασμό τους δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα της έναρξης και άρχισε ο νέος αγώνας κατήχησης της καινούργιας κατηχητικής χρονιάς. 
Ας ευχηθούμε και ας προσευχηθούμε να μην κοπεί βιαίως αυτή η κατηχητική μας προσπάθεια και δραστηριότητα, όπως έγινε πέρυσι, αλλά με την βοήθεια του Χριστού μας, της μητέρας του της Παναγίας μας και των γονέων της, του Ιωακείμ και της Άννας, των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων, του "Παππού" και της "Γιαγιάς" της Ορθοδοξίας μας, όλα να κυλήσουν ήσυχα και ομαλά.
Καλή & ευλογημένη κατηχητική χρονιά 
για το 2020 που επιτέλους φεύγει, 
αλλά και για το 2021, που σε λίγο ξεκινά!!!  
TAG