Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ (Η "ΙΘΑΚΗ" ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΟΠΟΥΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ν.Ε. & ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΚΛΟΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ)

ΦΒΚΛΞΑΣΗΦΚςΕΗΛΚΦΞΗ
Λόγω καταστροφής όλου του φωτογραφικού υλικού από την γιορτή της έναρξης της "Ιθάκης" μας,
θα δείτε τις περσινές &  προπέρσινες φωτογραφίες μας &...τα παράπονα σας στον Βασίλη τον φωτογράφο μας, ο οποίος από λάθος, έχασε όλες τις φετινές φωτογραφίες μας!!!



...με τον κορωνοϊό στο 2ο κύμα του και εμάς στα κύματα προς την αγαπημένη "Ιθάκη" μας!!!
Μ
ε την Κυριακή του καλού σπορέως κάθε χρόνο, φέτος την 11η Οκτωβρίου 2020, δίνεται το σύνθημα της έναρξης της νέας ιεραποστολικής χρονιάς σε όλες τις κατηχητικής ομάδες των Ενοριών στην Ελληνική επικράτεια, και μάλιστα με την ευλογία της Ιεράς Συνόδου αλλά και των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων.

Φέτος οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές, λόγω του κορωνοϊού και της πανδημίας του που απειλεί με 2ο κύμα εξάπλωσης μέσα στον χειμώνα που έρχεται δριμύς, όμως αυτό, παρότι θα μας δυσκολέψει, δεν θα μας εμποδίσει να ξεκινήσουμε και αυτήν την χρονιά τις κατηχητικές μας προσπάθειες, γνωρίζοντας έτι περαιτέρω την Πίστη μας σε όλο και περισσότερα μέλη της κοινωνίας μας, πάντα τηρώντας όλα τα μέτρα που μας υποδεικνύονται από την επιστημονική κοινότητα αλλά και τους νόμους του κράτους και φυσικά της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που είναι καθ' ύλην αρμόδια...αλλά και υπεύθυνη για την λειτουργία και την λατρευτική ζωή στις Μητροπολιτικές περιφέρειες της και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων στις Ενορίες.   

Έτσι, η αρχή έγινε και  στην δική μας Ενορία, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας,  ανεπίσημα το προηγούμενο Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020, με μια διερευνητική συνάντηση...για να μετρηθούμε, ενώ το επίσημο ξεκίνημα μας επισφραγίστηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, με την "Ιθάκη" μας, τα κατηχητικά Σχολεία των παιδιών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας, να πρωτοστατεί στην έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς, 2020-2021, με την καθιερωμένη γιορτή που περιελάμβανε την ειδική Θεία Λειτουργία για τα κατηχητόπουλα μας, τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του κατηχητικού έτους, την προβολή βίντεο με όλες τις δραστηριότητες και τις "σκανδαλιές" μας την κουτσουρεμένη περσινή χρονιά, ένα κέρασμα για τα παιδιά μας, ένα κρουασάν, αλλά και το αναμνηστικό δωράκι τους για την όμορφη γιορτινή συγκέντρωση τους αυτή (σε μια τσάντα της Ενορίας μας ένα ημερολόγιο τσέπης, μια όμορφη έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως μας αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση που κλείνει φέτος 200 χρόνια από την έναρξη της, για να βλέπουν καθημερινά τον Άγιο της ημέρας, αλλά πήραν και από ένα σταυρουδάκι ευλογία, για να φορούν κατάστηθα τα παιδιά μας όλην την χρονιά αυτήν, που θα τους προστατεύει..."απ' το κακό και τ' άδικο" μιας κοινωνίας άσχημης και αποκαλυπτικής), ενώ μετά έβγαλαν τις μάσκες τους και συνέχισαν την γιορτή τους έξω στο τεράστιο προαύλιο, όπου οι κατηχητές και οι κατηχητήριές μας είχαν ετοιμάσει παιχνίδια για να διασκεδάσουν τα παιδιά μας, με την απαραίτητη πάντα προσοχή βέβαια στις αποστάσεις...κατά το δυνατόν. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν καθ' όλην την διάρκεια της νέας κατηχητικής χρονιάς...πρώτα και πάντα ο Θεός, κάθε Σάββατο, 10.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. για τα κορίτσια μας και 1.00 μ.μ. έως 5.00 μ.μ. για τα αγόρια μας. Καλή κατηχητική χρονιά στην "Ιθάκη" μας!!!

Το ιεραποστολικό ξεκίνημα μας αυτό θα συνεχιστεί την Δευτέρα το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. της 12ης Οκτωβρίου 2020, μια ώρα πριν οι καμπάνες σημάνουν τον Εσπερινό στον επάνω πια Ιερό Ναό μας, με τον Κύκλο των Νέων Γυναικών και Μητέρων της Ενορίας μας, και φυσικά με τον καθιερωμένο Αγιασμό της νέας κατηχητικής προσπάθειας του 2020-2021, κάτω στην κατακόμβη της ολοκαίνουργια εκκλησιάς μας και στο όμορφο και φιλόξενο Αρχονταρίκι της, τον οποίο θα τελέσει ως υπεύθυνος της κατηχητικής προσπάθειας στην Ενορία μας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, πάντα υπό την καθοδήγηση της καλής μας κυκλάρχισσας, της κας Χαρούλας Τενεκετζή, που με πολύ αγάπη και φέτος αναλαμβάνει τα καθήκοντα της. Προσκαλούμε με αγάπη την νεότερη γενιά των γυναικών και των μητέρων της γειτονιάς των Ανθοκήπων να έρθουν στην συντροφιά μας, να συζητήσουν τις αγωνίες τους, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, αλλά και να μάθουν για την ζωντάνια της πίστης μας και τις λύσεις που προτείνει Εκκλησία μας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα στις οικογένειες τους, με την ανατροφή των παιδιών τους αλλά και συζυγικά και άλλα προβλήματα, που καμιά φορά κάνουν την συμβίωση μέσα στο περιβάλλον της οικογένειας δύσκολη και πολλές φορές ανυπόφορη. Καλή κατηχητική χρονιά για τον Κύκλο Νέων Γυναικών και Μητέρων της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας!!!

Την επομένη, ξημερώνοντας ο Θεός την ημέρα Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, και πάλι το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. στο ίδιο μέρος, ξεκινούν και οι συναντήσεις του Κύκλου Μελέτης Αγίας Γραφής της Ενορίας μας, με την συμμετοχή των παλαιοτέρων μελών των κατηχητικών Κύκλων στην γειτονιά των Ανθοκήπων, και πάλι φυσικά με τον Αγιασμό και την ευλόγηση της νέας κατηχητικής χρονιάς και αυτής της κατηχητικής προσπάθειας μας, από τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, με την βοήθεια και την καθοδήγηση της κυκλάρχισσας μας, της κας Ευθαρσίας Αλατζίδου, γνώριμη πια εδώ και χρόνια στην όμορφη παρέα των γυναικών του Κύκλου μας. Παρακαλούμε και προσκαλούμε και νέα μέλη στην ομάδα μας αυτή, να έρθουν και να γνωρίσουν έναν άλλο τρόπο ζωής, αυτόν της λατρείας που προτείνεται ως λύση από τη Εκκλησία μας, με την συμμετοχή στα Μυστήρια της για την αντιμετώπιση της σκληρής πραγματικότητας μιας βιωτής ανούσιας και παράλογης πολλές φορές που μας αποπροσανατολίζει και μας βγάζει από τον δρόμο της αρετής και της αγάπης για τον οποίο είμαστε πλασμένοι από τον Θεό. Σας καλωσορίζουμε και ευχόμαστε από καρδιάς, καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά!!! 

Ας προσευχηθούμε μόνο φέτος, την κατηχητική χρονιά 2020-2021, ο κορωνοϊός να μην επηρεάσει άλλο τις δράσεις της Ενορίας μας!!!

TAG