ΕΙΔΗΣΙΣ: ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓ. ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ,ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΣΑΚ, ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΧΩΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΥΚΑΡΠΙΩΤΟΥ, ΣΤΙΣ 7 ΜΑΪΟΥ 2020.

Τιμούμε πάντα τους προγόνους μας...
και εν μέσω κορωνοϊού!!!
Η Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, εν μέσω πανδημίας, ανθίσταται στην λήθη και τιμά την μνήμη των προγόνων μας από το Ουσάκ της Μικράς Ασίας, των ιδρυτών της Νέας Ευκαρπίας, με την τέλεση μετά την Θεία Λειτουργία, 
την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 νωρίς το πρωΐ, πάντα "κεκλεισμένων των θυρών", του Μνημοσύνου των Ουσακιωτών συγγενών μας, των παππούδων και γιαγιάδων μας, που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους το 1922, για να φθάσουν εδώ και να φτιάξουν μια νέα πατρίδα, την Νέα Ευκαρπία, στα πρότυπα της παλαιάς.
Την παραμονή αυτής της ημέρας, άλλες φυσιολογικές χρονιές, τελούσαμε Μικράν Πανήγυρην στην μνήμη του τοπικού Αγίου μας, του Αγίου Παχωμίου του Ουσακιώτη, ή Ευκαρπίώτη, στο μικρό παρεκκλήσι του στο πάρκο των Μικρασιατών, στην συμβολή των οδών Δασκαλίσσης Αθηνάς Τσακίρη και Εγνατία, 
με την συμμετοχή των όμορων Ενοριών αλλά και του Μικρασιατικού Συλλόγου "Ουσάκ" και του χορευτικού τμήματος του, για να μας θυμίζει τις παραδόσεις των προγόνων μας στις αλησμόνητες πατρίδες.
Φέτος ας αρκεστούμε στα πολύ λιγότερα...ας μείνουμε στα πολύ μικρότερα, και θα έρθουν και τα περισσότερα και μεγαλύτερα!!! 
Αιωνία η μνήμη αυτών!!!
TAG