Ο..."ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟΣ" ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ2024, ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΑΙΓΩΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ...πριν τις πασχαλινές διακοπές τους !!!

...την Πέμπτη 25η Απριλίου 2024, με όλους τους μικρούς μαθητές του 4ου  Νηπιαγωγείου μας, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας.

Γέμισε η ολοκαίνουργια εκκλησιά μας με τις φωνές και τα χαριτωμένα προσωπάκια των λιλιπούτειων μαθητών του Νηπιαγωγείου της γειτονιάς μας, ογδόντα έξι τον αριθμό, συνοδευόμενα με την διευθύντρια τους την κα Γιάννα Καπλάνη και τις συναδέλφους της νηπιαγωγούς, που ήρθαν από νωρίς στον ναό μας γύρω στις 8.45 π.μ. για να συμμετάσχουν με την προσευχούλα τους στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία που τελέσαμε ειδικά για τα παιδιά μας και τον εκκλησιασμό και την Θεία Μετάληψη τους πριν τις πασχαλινές διακοπές τους και το κλείσιμο των Σχολείων. 

Την ώρα του κοινωνικού και την ώρα που ο ιερέας λειτουργός μας, ο π. Χρυσόστομος Κοτσίδης ετοίμαζε την Θεία Κοινωνία, ο έτερος π. Χρυσόστομος Τελίδης, ο συνεφημέριος του, από την Ωραία Πύλη, είπε δυο λόγια στα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας αλλά και στους δασκάλους τους σχετικά με την Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινά σε λίγο, από την Μεγάλη Δευτέρα για να καταλήξει στο Μεγάλο Σάββατο και στην Ανάσταση του Κυρίου μας, ενώ παράλληλα ευχήθηκε σε μαθητές, δασκάλους και γονείς και σ' όλο το εκκλησίασμα, Καλή Ανάσταση !!!

Σχεδόν όλα τα παιδιά πέρασαν μπροστά από το κοινό Άγιο Ποτήριο και κοινώνησαν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας, αλλά και αρκετοί από τους δασκάλους μας, ενώ στο τέλος οι δυο ιερείς μας..."Χρυσόστομοι" και οι δυο, μοίρασαν το αντίδωρο και από μια καραμελίτσα σε όλους, μαθητές δασκάλους και γονείς, ευχήθηκαν από καρδιάς εκ νέου, Καλές Πασχαλινές διακοπές και Καλή Ανάσταση !!! 

Αργότερα την ίδια ημέρα το μεσημέρι, και μετά τον εκκλησιασμό του 4ου Νηπιαγωγείου μας, είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε τον Ιερό Ναό μας, 

και μια τάξη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο μας με την καλή τους την δασκάλα, την κυριά Αντωνία που επέλεξε να κάνει το μάθημα των θρησκευτικών εδώ στην εκκλησιά μας και να μιλήσει ο ιερέας μας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, στους μαθητές της σχετικά με την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ειδικά της Μεγάλης και Αγίας Εβδομάδας που θα διανύσουμε σε λίγο. Ο π. Χρυσόστομος ξενάγησε τα παιδιά σ' όλον τον κυρίως Ναό ενώ το μάθημα έγινε στο Παρεκκλήσι του Τιμίου Προδρόμου,  όπου και δέχθηκε εκεί ερωτήσεις από τα παιδιά και τους μοίρασε στο τέλος και από μια εικονίτσα για ευλογία, την "Βαϊφόρο" και τους έδωσε και από μια καραμέλα για να τα γλυκάνει για την όμορφη παρουσία τους. Αύριο θα αναμένουμε με χαρά τον εκκλησιασμό και την συμπροσευχή, αυτήν φορά, όλων των μαθητών και των δασκάλων του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας.

Δείτε προς το παρόν, τις φωτογραφίες μας από αυτόν τον εκκλησιασμό του 4ου Νηπιαγωγείου της συνοικίας των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, λίγο πριν το Πάσχα και τις διακοπές των μαθητών μας, που τράβηξαν...με όση διακριτικότητα γινόταν!!! οι κατηχητές της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού μας και εμείς σήμερα προβάλλουμε μέσω του άρθρου μας αυτού θέλοντας να σας κάνουμε μετόχους στις έντονες δραστηριότητες της Ενορίας μας, αλλά και συμμέτοχους αν γίνεται στην αποπεράτωση της καινούργιας εκκλησιάς μας, που παρότι έχει τις ατέλειες της, λειτουργεί κανονικά και σ' αυτήν γίνονται όλες Ακολουθίες του Νηχθημέρου από το 2019, τότε που έγιναν τα  επίσημα Θυρανοίξια του, και σ' αυτόν, αλλά και στο μικρό, καινούργιο Παρεκκλήσι μας, του Τιμίου Προδρόμου που βρίσκεται στον πρόναο, όπου θα τελεσθούν και όλες οι φετινές  Πασχάλιες Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και της Διακαινησίμου αμέσως μετά την Ανάσταση.

Περιμένουμε αύριο με ανυπομονησία και τους υπόλοιπους μαθητές της όμορφης γειτονιάς των Ανθοκήπων και ευχόμαστε...

Καλές πασχαλινές διακοπές, 

Καλή Μεγαλοβδομάδα &... 

...Καλή Ανάσταση!!!

Καλή Ανάσταση παιδιά !!!

TAG