Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΝ ΔΡΑΜΑ (Καρσλίδης) (ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ 9/2 & ΚΟΙΜΗΣΙΣ 4/11)

 Ο βίος του Αγίου περιληπτικά...
Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη
η οποία έγινε στις 9 Φεβρουαρίου του 2016.
Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης, γεννήθηκε το 1901 μ.Χ. στην Αργυρούπολη του Πόντου (έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Χαλδίαςκαι το βαφτιστικό του όνομα ήταν Αθανάσιος. Γνωρίζοντας από πολύ μικρός την ορφάνια, την ανέχεια, την μοναξιά και την φτώχια, αφού χάνει και τους δυό γονείς του, οι οποίοι μάλιστα πεθαίνουν και την ίδια ημέρα, ζει την παιδική και εφηβική του ηλικία με κακουχίες αλλά από νωρίς εμφανή σε αυτόν τα σημεία της κλήσεως και της χάριτος από τον Θεό, τα οποία με την επίμονη και επίπονη άσκηση αξιοποίησε, έχοντας ως αποτέλεσμα να αξιωθεί αρχικά του Αγγελικού Σχήματος με την μοναχική κουρά του και αργότερα ως χαρισματικός Λειτουργός του Υψίστου, με τα χαρίσματα της διακρίσεως, διοράσεως, προοράσεως και της  προφητείας. 
      Γαλουχημένος από την ευσεβέστατη μάμμη του 
με την παραδειγματική ποντιακή ευσέβεια, μόλις στάθηκε στα πόδια του και άρχισε να μιλάει έδειξε ότι διέφερε των άλλων παιδιών και ότι ήταν αφοσιωμένος στον Θεό. Παιδί ακόμα, 
προσεύχονταν συνεχώς, έκανε νηστείες και επτά χρονών πήγε και προσκύνησε την Παναγιά του Σουμελά. 
      Δόκιμος μοναχός έγινε σε ηλικία μόλις εννέα ετών. Η κουρά του σε Μοναχό έγινε το 1919 μ.Χ. σε ηλικία 18 ετών και στην συνέχεια χειροτονήθηκε Διάκονος. 
      Τις τραγικές ημέρες του διωγμού της Εκκλησίας από τους κομμουνιστές στην Γεωργία, ο νεαρός Ιεροδιάκονος συνελήφθη ως «χθρς το λαο», υπέστη φυλακίσεις, ταπεινώσεις, ευτελισμούς, δημόσιες διαπομπεύσεις και ανήκουστους βασανισμούς. Καταδικάσθηκε μάλιστα σε θάνατο και τουφεκίστηκε, αλλά διεσώθη θαυματουργικώς! 
      Το 1925 μ.Χ. χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και Πνευματικός, ενώ το 1929 μ.Χ. ήρθε, μετά από πολλές περιπέτειες στην Σίψα 
Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης(στο συνοικισμό των Ταξιαρχών Δράμας) της Ελλάδας, όπου έζησε τα τελευταία τριάντα, από τα πενήντα οκτώ χρόνια της ζωής του. 
      Καταδικάσθηκε και πάλι σε θάνατο το 1941 μ.Χ. από τους εκ βορρά ομόδοξους εισβολείς και σώθηκε και πάλι θαυματουργικώς, για να συνεχίσει την οσιακή του ζωή, διδάσκοντας και νουθετώντας τα πνευματικά του παιδιά, αλλά και όσους πήγαιναν να τον επισκεφθούν, μέχρι την ημέρα της κοίμησης του, στις 4 Νοεμβρίου 1959 μ.Χ.

     Στον έρημο τόπο της Σίψας όπου είχε μονάσει ο όσιος, εγκαταστάθηκε αδελφότητα από το 1970 με επικεφαλής την Μικρασιάτισσα Γερόντισσα Ακυλίνα. Έτσι με την επίβλεψη και στήριξη του τότε Μητροπολίτη Δράμας Διονυσίου, στην εγκαταλελειμμένη περιοχή ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε Ιερά Μονή αφιερωμένη στην Ανάληψη του Σωτήρος με πολυμελή αδελφότητα μοναζουσών.

     Στις 9 Φεβρουαρίου του 2006, κατόπιν νηστείας και προσευχής   των μοναζουσών, επί   τεσσαρακονθημέρου στην Ιερά Μονή της Αναλήψεως του Σωτήρος, υπό την ευλογία της αξιομακάριστης και αξιομνημόνευτης Γερόντισσας Ακυλίνας, η οποία κατά τον Γέροντα Παΐσιο Αγιορείτη, θα μπορούσε να είναι Γερόντισσα όλων των Γεροντισσών, και με την χαρά να δει να πραγματοποιείται όνειρο παλαιό της για τον όσιο που νέα είχε γνωρίσει, πραγματοποιήθηκε μ’ εντολή του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου κ.κ Παύλου, η ανακομιδή των χαριτοβρύτων λειψάνων του οσίου πατρός ημών Γεωργίου, του θαυματουργού, του Καρσλίδη. 
      Κατά την εκταφή, που πραγματοποιήθηκε 46 έτη μετά την μακαρία κοίμησή του, βρέθηκαν τα οστά του χρώματος ωραιοτάτου, καφεκίτρινου, αποπνέοντα άρρητη ευωδία, τεκμήριο βέβαιο της χαριτώσεως του οσίου ανδρός, του οποίου η αγιοπνευματική χάρη σκήνωνε και στα ξηρά οστά του, τα οποία μετείχαν του αγιασμού του, κατά την ορθόδοξη διδασκαλία.
            Η αγιοκατάταξη του Οσίου πατρός ημών, Γεωργίου του Καρσλίδη, με το επωνύμιο  «ο Όσιος Γεώργιος ο εν Δράμα», έγινε το 2008 μ.Χ. υπό του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου μας, κ.κ. Βαρθολομαίου, με κάθε τιμή και σύμφωνα με το Ορθόδοξο Τυπικό, στην Δράμα.
       Στην νεοσύστατη Ενορία μας και στον νεοανεγηρόμενο Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,
του οποίου τα Θυρανοίξια τελέστηκαν με κάθε επισημότητα τον Οκτώβριο του 2019, φιλοτεχνημένη αγιογραφία από τον αγιογράφο μας κ. Λάζαρο Πεχλιβανίδη, υπάρχει στο ξυλόγλυπτο τέμπλο μας,
μια δέησις και ευγενική προσφορά ενός μακρινού συγγενή του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη, και  σεβαστού ενορίτη μας, για να μας φυλά όλους τους Ανθοκηπιώτες της Νέας Ευκαρπίας στην Δυτική Θεσσαλονίκη και στην μια μοναδική Μακεδονία μας, αλλά και να μας προστατεύει και για να μας βοηθά, για να προκόβει διαρκώς η μικρή σε πληθυσμό αλλά με τόσες προοπτικές γειτονία μας.  
     Το 2016 μάλιστα, όταν ακόμα λειτουργούσαμε στην προσωρινή κατακόμβη της εκκλησιάς μας, επισκεφθήκαμε σε μια κατηχητική εξόρμηση μας για να γνωρίσουμε από κοντά το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στην Σίψα της Δράμας, προσκύνημα για το οποίο παρακάτω στο τέλος της ανάρτησης μας υπάρχει σύνδεσμος που σε παραπέμπει σε παλαιότερο εκτενέστερο άρθρο μας, το οποίο και μπορείτε να διαβάσετε, στολισμένο με πολλές και όμορφες φωτογραφίες και αρκετά σχόλια.
πολυτκιον
Ήχος πλ. α'. Τον συνάναρχον Λόγον.
Α
ναλήψεως μάνδρας σεπτόν δομήτορα, χαροποιού πένθους μύστην, καρδιακής προσευχής, ταπεινώσεως και νήψεως το έσοπτρον, ύμνοις, Γεώργιον, πιστοί, ώσπερ ομολογητών, τιμήσωμεν νέον εύχος, βοώντες, φρούρει θεόθεν, σημειοφόρε, τους ικέτας σου.
τερον πολυτκιον
Ήχος δ'. Ταχύ προκατάλαβε.
Εκ Πόντου ανέτειλας, ώσπερ αστήρ φαεινός, την Δράμαν εφώτισας, ταις διδαχαίς σου σοφέ, τη ισαγγέλω πολιτεία σου. Όθεν τοις προσιούσι, τη αγία Μονή σου, νέμεις ειρήνην, και παντοίας ιάσεις’ ως έχων παρρησίαν προς Χριστόν, Γεώργιε, πατήρ ημών Όσιε.

Κοντ
κιον
Τον ζηλωτήν Ηλίαν.
Α
ργυρουπόλεως ένθεον βλάστημα, και Γεωργίας σεπτόν ενδιαίτημα, ο εν τη Δράμα ασκήσας ως άσαρκος, και αγιάσας μονήν Αναλήψεως, ημών ίσθι φύλαξ, Γεώργιε.
Σήμερα φιλοξενούμε στην ιστοσελίδα μας...
...ένα άρθρο του ηλεκτρονικού περιοδικού Πεμπτουσία της 4ης Νοεμβρίου 2014 
Τεύχος 17ο, Περιοδικό Πεμπτουσία, σελ. 116-123, Απρίλιος – Ιούλιος 2005
 Στο κείμενο που ακολουθεί παρακάτω, του μακαριστού Αγιορείτου μοναχού, π. Μωυσή, ο άγιος Γεώργιος αναφέρεται ως Γέροντας, γιατί δεν είχε γίνει ακόμη η κατάταξή του στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας...

Ένας προορατικός Γέροντας, ο άγιος Γεώργιος Καρσλίδης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΝ ΔΡΑΜΑ (Καρσλίδης)   Ο μακάριος Γέροντας Γεώργιος καταγόμενος από τον Πόντο γνώρισε από πολύ νωρίς την ορφάνια και την μοναξιά. Μετά από διώξεις και φυλακίσεις από το άθεο καθεστώς της Γεωργίας, φθάνει στην Ελλάδα, όπου ζώντας ασκητικά και με θερμή πίστη, χαριτώνεται ο ταπεινός και άξιος λειτουργός του Υψίστου με χαρίσματα διακρίσεως, διοράσεως, προοράσεως και προφητείας.
  Συμπληρώνονται εφέτος 46 έτη από την μακαρία εκδημία του αοιδίμου πατρός Γεωργίου, που γεννήθηκε στην Αργυρούπολη του Πόντου το 1901. Νωρίς ορφάνεψε και την ανατροφή του ανέλαβε η ευλαβής γιαγιά του. Μετά τον θάνατο της γιαγιάς του και της αδελφής του αναχωρεί με τον παππού του για το Ερζερούμ, την Θεοδοσιούπολη της Μεγάλης Αρμενίας. Ο θάνατος και του παπ πού του και η κακομεταχείριση του αδελφού του τον φέρνουν στα μέρη του Καυκάσου Μόνος, φτωχός, πονεμένος κι αναγκεμένος, συντροφευόμενος από αγίους σε όνειρα και οράματα, φθάνει στην Τυφλίδα της Γεωργίας και οδηγείται από τον εκεί επίσκοπο στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Ενδύεται το τίμιο του μοναχού ένδυμα στην ηλικία μόλις των εννέα ετών. Θα το διατηρήσει επί μισό αιώνα.
Η κουρά του
    Αγάπησε την άσκηση και την προσευχή από παιδί. Στις 20 Ιουλίου 1919 κείρεται μοναχός και από Αθανάσιος ονομάζεται Συμεών. Κατά την ώρα της κουράς του λέγεται πως οι καμπάνες σήμαιναν μόνες τους.
Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος γεωργιος καρσλίδης  Στην Μονή συνάντησε έναν θείο του επίσκοπο, που τον βοήθησε πνευματικά. Το άθεο καθεστώς της επανάστασης του 1917 δίωξε την Εκκλησία, τον κλήρο και τον μοναχισμό. Μαζί με άλλους μοναχούς της μονής του φυλακίσθηκε σε μια ανήλια και υπόγεια φυλακή, απ’ όπου περνούσαν υπόνομοι. Υπέμεινε μεγάλες και φρικτές κακουχίες με ελπίδα στον Θεό. Πολλοί αδελφοί του τελείωσαν μαρτυρικά τον βίο τους εκεί. Με την βοήθεια της Παναγίας γλύτωσε από βέβαιο θάνατο. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1925 χειροτονήθηκε ιερεύς κι ονομάσθηκε Γεώργιος. Λειτουργούσε στα γεωργιανά.
 Σύντομα απέκτησε φήμη διακριτικού, διορατικού και προορατικού Γέροντος. Πολύς κόσμος ερχόταν από μακριά για να γνωρίσει και να συμβουλευθεί τον νεαρό ιερομόναχο. Το 1923 από την Τυφλίδα μεταβαίνει στο Σουχούμ. Στις συχνές θείες λειτουργίες του μνημόνευε πολλά ονόματα. Στο κελλί του μελετούσε και προσευχόταν συνεχώς. Η εγκράτεια, η άσκηση, η αγρυπνία και η νηστεία ήταν αδιάκοπες. Οι προφητείες του εκπληρώνονταν. Όλοι τον πλησίαζαν ως άγιο. Το 1929 καταφέρνει να έλθει στην Ελλάδα.
Άφιξη στην Ελλάδα 
    Δοξάζει τον Θεό για την σωτηρία του. Ο Πόντος, η Γεωργία και η Ρωσία μένουν στην μνήμη του ως τόποι αγώνων, μαρτυρίων και θυσιών. Από την Θεσσαλονίκη, όπου φθάνει στις 19 Οκτωβρίου 1929, μεταβαίνει στην Κατερίνη και στα χωριά Αλώνια και Κούκκος, Μικρό Δάσος του Κιλκίς και τέλος το 1930 στην Σίψα της Δράμας. Οι κακουχίες της φυλακής της Γεωργίας τον είχαν αφήσει ημιπαράλυτο, πολύ αδύναμο και πολλές φορές δυσκολευόταν πολύ να περπατήσει, ώστε τον σήκωναν στα χέρια, για να μετακινηθεί.
Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος γεωργιος καρσλίδης    Όλη η περιουσία του ήταν λίγα εκκλησιαστικά βιβλία στην γεωργιανή γλώσσα, ιερατικά άμφια, εικόνες και μέρος των λειψάνων της αδελφής του Άννας. Κόσμος πολύς αρχίζει να τον πλησιάζει για να βοηθηθεί. Ο φιλόθεος, φιλάγιος, φιλάδελφος και φιλάνθρωπος πατήρ κάνει παρακλήσεις, εξομολογεί και νουθετεί. Το 1938 κτίζει το μοναστηράκι της Αναλήψεως. Εκεί θα λειτουργεί, θα εξομολογεί, θα κηρύττει, θα προλέγει, θα θαυματουργεί επί μία ολόκληρη εικοσαετία. Ο ναός και το κελλί του γίνονται κολυμβήθρα Σιλωάμ για σωματικές και ψυχικές ασθένειες πολλών.
   Μεταβαίνει προσκυνητής στα Ιεροσόλυμα και το Άγιον Όρος κι έχει συναντήσεις με ιερές μορφές, που τον πείθουν να μείνει εκεί που είναι, γιατί έχει μεγάλη ανάγκη ο πιστός λαός την παρουσία και την μαρτυρία του. Το 1941 κατά θαυμαστό τρόπο σώζεται από βέβαιο θάνατο από τους Βούλγαρους, που τον είχαν συλλάβει προς εκτέλεση. Όλη η ζωή του κυλά μέσα σ΄ ένα συνεχές θαύμα. Με την βοήθεια του αγίου Νικολάου θεραπεύεται, ώστε να μπορεί κάπως ν΄ αυτοσυντηρείται.
    Πάντα λιτός, απλός, νηστευτής, άγρυπνος, φιλάσθενος και δεόμενος. Λιγομίλητος, προσεκτικός, αυστηρός και σοβαρός. Σε μεγάλη ανάγκη επισκεπτόταν φτωχούς κι ασθενείς. Είχε βοηθηθεί ο ίδιος κι έτσι μπορούσε να βοηθήσει και τους άλλους.
Σχετική εικόνα    Κατά την αγία προσκομιδή μνημόνευε χιλιάδες ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων. Μάλιστα σημείωνε ορισμένα και στο τέλος της θείας Λειτουργίας καλούσε ιδιαίτερα τους συγγενείς και τους έλεγε τα προβλήματα των ζώντων ή των κοιμηθέντων και πως τέλειωσαν τον βίο τους. Καθαροί και αθώοι άνθρωποι τον έβλεπαν ως λειτουργό να μην πατά στην γη.
    Στις αναίμακτες θείες ιερουργίες ήταν φωτεινός, ειρηνικός και χαρούμενος. Συλλειτουργούσε με αγίους. «Σπάνια λειτουργώ μόνος μου», έλεγε ο Γέροντας. Είχε ιδιαίτερη ευλάβεια στην Παναγία, στον Τίμιο Πρόδρομο και τον άγιο Γεώργιο! Πολλούς ασθενείς κι αναγκεμένους ανθρώπους τους έστελνε σε διάφορους αγίους και με την ευχή του γίνονταν καλά. Από ταπείνωση δεν ήθελε να τιμάται η αναξιότητά του, αλλά να δοξάζεται ο Θεός από τους αγίους του. Τους αγίους ονόμαζε μουσαφίρηδες. Είχε την χάρη να βλέπει την ψυχική κατάσταση των εκκλησιαζομένων.
Αποτέλεσμα εικόνας για γεωργιος καρσλιδης
    Ο Γέροντας ήταν αυστηρός τηρητής των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας. Δεν ήταν εύκολος σε ανεπίτρεπτες «οικονομίες». Γινόταν πιο αυστηρός στους αμετανόητους. Το λειτούργημα του Πνευματικού το είχε πολύ υψηλά και το είχε λάβει πολύ σοβαρά. Δεν ήθελε οπαδούς να τον κολακεύουν. Είχε πάντα μια διακριτική αυστηρότητα. Αποσκοπούσε συστηματικά στην ταπείνωση του εξομολογουμένου, στην αληθινή συντριβή και μετάνοια προς σωτηρία ψυχών αθανάτων.
Ο χαρισματούχος ποιμένας
    Η θερμή πίστη, η ασκητική βιοτή, η καθαρή ζωή χαρίτωσαν τον ταπεινό κι άξιο λειτουργό του Υψίστου με χαρίσματα διακρίσεως, διοράσεως, προοράσεως και προφητείας. Ο Θεός φώτιζε τον μακάριο Γέροντα έτσι που τα μακρινά και τα παρελθόντα να τα βλέπει ως πλησίον και παρόντα, όπως και άλλοτε τα μέλλοντα, καθώς διηγούνται με θαυμασμό πολλά πνευματικά του τέκνα. Μερικοί που αμφέβαλλαν για τα χαρίσματα του Γέροντα δεν αργούσαν, όταν τον γνώριζαν καλά, να διαπιστώσουν πως πράγματι ήταν αληθινός άνθρωπος του Θεού. Ο Γέροντας χρησιμοποιούσε τα χαρίσματα προς βοήθεια και σωτηρία των ψυχών κι όχι για να εκθέσει και ντροπιάσει ανθρώπους ή να καυχηθεί και να προβληθεί ο ίδιος. 
Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος γεωργιος καρσλίδηςΜε δάκρυα πολλά μιλούσε καθαρά για τα επερχόμενα δεινά· την κατοχή του 1940, την επιδρομή των Βουλγάρων, τον εμφύλιο πόλεμο. Διάβαζε τις καρδιές των ανθρώπων σαν ανοιχτό βιβλίο. Για να διατηρείται στην ταπείνωση, μερικές φορές προσποιόταν μωρία, διά Χριστόν σαλότητα. Η αρετή θέλει πολύ κόπο για ν΄ αποκτηθεί και περισσή τέχνη για να διαφυλαχθεί.
    Ο Γέροντας στο ποιμαντικό του έργο έδειχνε ιδιαίτερη προσοχή στις γυναίκες, που λόγω του πλούσιου συναισθηματικού τους κόσμου εύκολα υπερβάλλουν στις τιμές των άλλων. Ήταν διακριτικά αυστηρός μαζί τους. Έκρυβε όμως μια καρδιά με μεγάλη αγάπη για όλους. Η ελεημοσύνη του ήταν πάντοτε μυστική. Μόλις σκοτείνιαζε έστελνε κρυφά μ΄ έμπιστους δικούς του ανθρώπους αναγκαία τρόφιμα και ρούχα στα σπίτια των φτωχών. Παρηγορούσε τους πενθούντες και φρόντιζε προσεκτικά τους νεκρούς. Αγαπούσε τα παιδιά, τα συμβούλευε στοργικά και τους μοίραζε απλόχερα δώρα. Έκρυβε πάντα τον εαυτό του και δεν ήθελε να φαίνεται και να τιμάται. Ο Γέροντας δεν ήθελε κανένας να φύγει από το μοναστήρι νηστικός. Μαγείρευε, φούρνιζε ψωμί και μοίραζε σε όλους ευλογία. Ήταν εργατικός, ακούραστος, ελεήμων και φιλάνθρωπος.
    Οι πιστοί έτρεφαν για όλα αυτά σεβασμό και αγάπη στον Γέροντα. Δεχόταν την αγάπη των τέκνων του, αλλά δεν την προκαλούσε και δεν την επιθυμούσε. Ήταν ταπεινός κι αγαπούσε ιδιαίτερα να μιλά για την αγία ταπείνωση. 
Αποτέλεσμα εικόνας για μονη γεωργιος καρσλιδηςΖούσε τελικά σε μια ιερή μοναξιά. Οι πολλοί των ανθρώπων δεν τον κατανοούσαν και μερικοί μάλιστα τον παρεξηγούσαν. Λίγοι μπορούσαν να καταλάβουν καλά το βάθος της πνευματικότητος του.
Η κοίμησή του
    Προείδε και προείπε επακριβώς το μακάριο τέλος του. Προετοιμα­σμένος από καιρό το ανέμενε με περισσότερη προσευχή δίνοντας τις τελευταίες συμβουλές στ΄ αγαπητά πνευματικά του τέκνα. Τρεις μέρες πριν τον θάνατο του τελέσθηκε το μυστήριο του ιερού ευχελαίου. Μετάλαβε των αχράντων μυστηρίων. Συγχώρεσε, ευλόγησε κι ευχήθηκε όλους. Κοιμήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1959. Οι τελευταίες λέξεις που ακούσθηκαν από τα χείλη του ήταν: «Της ευσπλαγχνίας την πύλην άνοιξον, ευλογημένη Θεοτόκε».
Αποτέλεσμα εικόνας για μονη γεωργιος καρσλιδης    Ένα ορφανεμένο, πενθηφόρο κι απαρηγόρητο πλήθος τον ακολούθησε στην τελευταία κατοικία του, πίσω από τον ιερό ναό της Αναλήψεως, όπου λειτουργούσε επί τριάντα περίπου χρόνια. Το πρόσωπο του ήταν ειρηνικό, ιλαρό και φωτεινό. Το νεκρό του σώμα ευλύγιστο, όπως των Αγιορειτών. Τα δύο κυπαρίσσια πλάι στον τάφο του λύγισαν σαν για να τον προσκυνήσουν, όπως είχε προείπει, και πολλά πουλιά συνάχθηκαν την ώρα της ταφής του, δίχως να φοβούνται τον πολύ κόσμο. 
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ...
Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα
και δείτε το άρθρο μας για την 

εκδρομή που κάναμε τον 
Νοεμβριο του 2016 στο μοναστήρι 
της Αναλήψεως στην Δράμα,του 
Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη
Όλοι ήταν πλέον βέβαιοι ότι κηδεύεται και θάβεται ένας άγιος, ζήτησε να τον θάψουν με τα άμφιά του, τον σταυρό του και τα λειτουργικά του βιβλία που είχε από την Γεωργία.
Το μοναστήρι της Αναλήψεως του Σωτήρος, του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη, στην Σίψα της Δράμας.
    Θέλοντας να στολίσουμε έτι περισσότερο το σημερινό άρθρο μας, που είναι εξ' ολοκλήρου αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη, σας παραθέτουμε και αυτό το όμορφο μικρό βίντεο που δείχνει το μοναστήρι του, που ίδρυσε ο ίδιος στον συνοικισμό των Ταξιαρχών Δράμας (Σίψα), το οποίο και  επισκεφθήκαμε το 2016, κάνοντας μια προσκυνηματική εκδρομή στην Δράμα  με όλη την Ενορία μας, όπου παράλληλα είδαμε και ανάψαμε το  κεράκι μας στον νεοεγκαινιασμένο Ιερό Ναό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην πόλη της Δράμας.
TAG