ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΝΕΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ...ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!

Είδησις:

Αγαπητοί ενορίτες, δόθηκε και πάλι οδηγία-εντολή από την Κυβέρνηση μας, Κ.Υ.Α η λεγόμενη, την οποία έκανε δεκτή η Ιερά Διαρκής Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και απέστειλε σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις, οι οποίες με την σειρά τους απέστειλαν εγκυκλίους στις Ενορίες τους, με αυστηρά σύσταση να λειτουργήσουν οι Ιεροί Ναοί τους, για ακόμα μια φορά, η τρίτη αν δεν απατώμαι, "κεκλεισμένων των θυρών" και μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 16η Μαρτίου 2021.
Η
Ενορία μας λοιπόν, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, κάνοντας υπακοή στις εντολές του Επισκόπου της Μητροπόλεως μας, σας παραθέτει το πρόγραμμα του Μαρτίου 2021, αλλά σας ανακοινώνει τις και αλλαγές του μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα:

Παρασκευή 5/3 & Ψυχοσάββατο 6/3, έγιναν όπως έγιναν...τέλος πάντων, με όση το δυνατόν μεγαλύτερη ευλάβεια και αγάπη, από τους ενορίτες μας προς τους κεκοιμημένους αδελφούς μας, πάντοτε πιστοί στις ελληνικές παραδόσεις , τόσο τις λαϊκές όσο και τις εκκλησιαστικές, όμως εκτός του ναού μας στο μεγάλο προαύλιο του, για την αποφυγή συνωστισμού εντός της εκκλησιάς μας των 1.000 περίπου τ.μ. 
Σήμερα το απόγευμα του Ψυχοσάββατου
της 6/3, θα τελεστεί ο Εσπερινός και ο Όρθρος μαζί από τις 4.00 μ.μ. λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
* Αύριο Κυριακή της Απόκρεω, 7
/3, θα τελεστεί μόνον η Θεία Λειτουργία από τις 7.30 π.μ. έως τις 8.30 π.μ. "κεκλεισμένων των θυρών" και μετά το "Δι' ευχών" θα ανοίξουν οι θύρες του ναού μας μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, για να μπορέσετε να ανάψετε το κεράκι σας, να προσκυνήσετε τις εικόνες, να πάρετε αντίδωρο και Αγιασμό, ενώ, όσοι έχετε προετοιμαστεί, να κοινωνήσετε του Σώματος και Αίματος 
του Κυρίου μας, μέχρι τις 9.00 π.μ.
Ακολουθεί η εβδομάδα της Τυρινής, στην οποία μπορούμε να καταλύσουμε, ακόμα και 
Τετάρτη και Παρασκευή, τυρί, αυγά και ψάρι...όχι όμως κρέας, ενώ όλη αυτήν την εβδομάδα, ο Όρθρος θα τελείται στον ολοκαίνουργιο ναό μας καθημερινά στις 7.30 π.μ. ενώ ο Εσπερινός στις 6.00 μ.μ.

Την Δευτέρα της Τυρινής 8/3 το απόγευμα, θα τελεστεί ο Εσπερινός μαζί με τον Όρθρο της επομένης ημέρας, από τις 5.30 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ.
* Την Τρίτη της Τυρινής 9/3, θα τελεστεί μόνο η Θεία Λειτουργία για την εορτή των 40 μαρτύρων, από τις 7.30 π.μ. έως τις 8.30 π.μ.
Το Σάββατο της Τυρινής το απόγευμα, θα τελεστεί και πάλι ο Εσπερινός και ο Όρθρος μαζί, από τις 4.00 μ.μ. μέχρι τις 5.30 μ.μ. λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Την Κυριακή της Τυρινής το πρωΐ στις 7.30 π.μ. θα χτυπήσει η καμπάνα και θα αρχίσει η Θεία Λειτουργία, ενώ θα τελειώσει περίπου στις 8.30 π.μ. με την Θεία Κοινωνία να είναι στην διάθεση των πιστών που έχουν προετοιμαστεί, μέχρι και τις 9.00 π.μ. ο δε ναός θα παραμείνει ανοιχτός για να σας υποδεχθεί μέχρι και τις 12.00 το μεσημέρι.
Ο Ιερός Ναός μας θα παραμένει καθημερινά ανοιχτός από τις 7.30 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. και από τις 5.00 έως τις 7.00 μ.μ. για την "ατομική" προσευχή σας...ότι και να σημαίνει αυτό!!! για να ανάψετε το κεράκι σας, να προσκυνήσετε τις εικόνες και να πάρετε αντίδωρο και Αγιασμό, αλλά και για να δείτε και να μιλήσετε με τον εφημέριο 
της Ενορίας, που θα βρίσκεται εκεί για οτιδήποτε τον χρειαστείτε.
*Την Καθαρά Δευτέρα το πρωΐ ο Ιερός Ναός μας θα παραμείνει κλειστός, και... ...το "κεκλεισμένων των θυρών" γίνεται παρελθόν, με τέλος και εντελώς...και τελεία και παύλα!!!

Καλή Αγία και Μεγάλη
Τεσσαρακοστή σε όλους!!!

TAG