Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΗΣ, ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ...εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού!!!

Σχόλιο πριν το άρθρο μας...
* Λόγω της σκιάς του κορωνοϊού μέσα στην καθημερινότητας μας και της έλλειψης επικοινωνίας δια ζώσης μαζί σας, αλλά και του χρόνου, που περισσότερος υπάρχει πια, ελέω covid-19, ας επικοινωνούμε διαδικτυακά για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, άλλωστε ποτέ δεν έλλειψε και αυτός ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ μας...έτσι δεν είναι, απλά τώρα είναι ο μόνος τρόπος, μέχρι την λήξη της καραντίνας και την άρση του lockdown, που δυστυχώς δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια στην λατρευτική ζωή της Ενορίας μας. 
Οι ιερείς μας, Χρυσόστομοι και οι δυο, έχουν και την ονομαστική εορτή τους σε λίγες ημέρες, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στις 13 Νοεμβρίου, να τους έχετε στην προσευχή σας, είναι πάντα στις θέσεις τους, μέσα στην εκκλησιά τους, πρωΐ-απόγευμα, "ετοιμοπόλεμοι", τελούν όλες τις Ακολουθίες του Νυχθημέρου...ίσως εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν έτι περισσότερο και έτι θερμότερα, με την προσευχή τους για όλους εσάς προς τους Αγίους προστάτες μας, τον Ιωακείμ και την Άννα, τους Θεοπάτορες γονείς της Παναγίας μας και Δικαίους προγόνους του Χριστού μας, τον "Παππού" και την "Γιαγιάς" Του.
...Νο 2!!!

Αλλά περιμένουν και όλους  όσους θέλουν κατά την έξοδο τους για άσκηση ή περίπατο, ή οτιδήποτε άλλο, να έρθουν στον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό τους που είναι ανοιχτός από τις 8.00 π.μ. έως τις 12.00 το μεσημέρι και από τις 5.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ. και τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας της πανδημίας, μέσα και έξω από την εκκλησιά μας, να ανάψουν ένα κεράκι, αλλά και να προσευχηθούν για τους εαυτούς τους και τους οικείους τους, να δούν τον ιερέα τους, να του πούν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, να ζητήσουν την ευλογία και την γνώμη του, να πάρουν αγιασμό για τα σπιτικά τους, ακόμα και να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων όταν έχει, σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις ώρες που  επιτρέπεται, Θεία Λειτουργία, ή να πάρουν Αντίδωρο για αυτούς και τα προσφιλή πρόσωπα της οικογενείας τους.
Μα πρώτα ας γνωριστούμε καλύτερα...για όσους φυσικά δεν μας ξέρετε ήδη:
Λίγα λόγια και καλά!!!
Στο νοτιότερο άκρο της Νέας Ευκαρπίας, πάνω στον περιφερειακό δρόμο που ενώνει την ανατολική με την δυτική Θεσσαλονίκη και στο ύψος της γέφυρας της οδού Λαγκαδά, βρίσκεται η συνοικία των Ανθοκήπων, με την νέα και υπό κατασκευή ακόμη εκκλησία της, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.
Από το έτος 2000, οι κάτοικοι της περιοχής, απομακρυσμένοι καθώς ήταν από την υπόλοιπη Νέα Ευκαρπία, άρχισαν τις προσπάθειες για να γίνουν οι Ανθόκηποι ξεχωριστή Ενορία που θα έχει την δική της εκκλησία. 
Έτσι την 5η Ιουνίου του 2005 γίνεται η θεμελίωση του Ιερού Ναού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ενώ λίγο αργότερα την 8η Σεπτεμβρίου του 2007, στην μνήμη των Αγίων Θεοπατόρων,  γίνονται πανηγυρικά και τα Θυρανοίξια της κατακόμβης του μελλοντικού Ιερού Ναού που θα χτιστεί από πάνω, παρουσία και πάλι του Μητροπολίτη μας και πλήθος κόσμου.
Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η οργάνωση της νεοσύστατης Ενορίας μας, έχοντας έντονη λατρευτική ζωή, Αγρυπνίες, Πανηγύρεις, μικρές και μεγάλες, τις Ακολουθίες του Νυχθημέρου, Θείες Λειτουργίες και πόσα ακόμα, συνυφασμένη όμως και με την μεγάλη και πλούσια δράση στους τομείς όπως της επιμόρφωσης, της φιλανθρωπίας, της νεότητας και άλλων, ενώ ποτέ δεν έπαψε το όνειρο κάθε κατοίκου των Ανθοκήπων να είναι η ανέγερση της εκκλησίας μας και η αποπεράτωση του «σπιτιού» της Αγίας Άννας και του Αγίου Ιωακείμ, προστατών των άτεκνων ζευγαριών μα και όλης της Ενορίας μας, του «Παππού» και της «Γιαγιάς» του Χριστού μας και γονείς της Παναγιάς μας.
Το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα, το Σαββατοκύριακο της 12ης & 13ης Οκτώβριο του 2019, οπότε και  τελούνται με κάθε μεγαλοπρέπεια τα Θυρανοίξια και του επάνω περίλαμπρου και περικαλλούς Ιερού Ναού μας από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, κ.κ Βαρνάβα, και από τότε σε αυτόν τον κανονικό πλέον Ιερό Ναό μας, τελούμε όλα τα Μυστήρια, τις Θείες Λειτουργίες και τις Ακολουθίες της Ενορίας μας, ενώ η όμορφη κατακόμβη, που φιλοξένησε επί μια δεκαετία την λατρευτική ζωή μας,  παραδόθηκε "άνευ όρων" στην νεότητα και στις δραστηριότητες της «Ιθάκης», της Ενοριακής Νεανικής Εστίας των κατηχητικών των παιδιών μας, αλλά και στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο μας «Με ανοιχτές αγκάλες» και τις ανάγκες των αναγκεμένων οικογενειών της γειτονιάς των Ανθοκήπων. 
Ο θησαυρός της Ενορίας μας.
Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων και Δικαίων
Θεοπατόρων, Ιωακείμ και Άννης.
Για το τέλος αυτού του σύντομου άρθρου μας, που γράφτηκε με σκοπό την γνωριμία μας, αφήσαμε τις ευχαριστίες μας για όσους προσπάθησαν αλλά και προσπαθούν ακόμα να μας βοηθήσουν στον αγώνα της πραγματοποίησης αυτού του μεγαλεπήβολου σχεδίου. Της πλήρους 
αποπερατώσεως αυτού του όμορφου και περίλαμπρου Ιερού Ναού, που δεν θα μπορούσε ποτέ να φθάσει στο σημείο που είναι σήμερα, όπου λειτουργεί κανονικά παρόλες τις ατέλειες του, αν δεν τύχαινε της ευλογίας και της αγάπης του Γέροντα Παπαγιάννη από την Αγία Άννα στο Άγιον Όρος, Ηγούμενο της μεγάλης Αδελφότητος του Κελιού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που από την αρχή αγκάλιασε το όνειρο μας και με την πνευματική αλλά και οικονομική υποστήριξη και καθοδήγηση του, έγινε αρωγός στις προσπάθειες μας και κτίτορας ουσιαστικά της εκκλησιάς μας, που αφιερωμένη στους Αγίους Θεοπάτορες, τον Ιωακείμ και την Άννα, έγινε ο πρώτος και μοναδικός παγκοσμίως Ενοριακός Ιερός Ναός και "σπιτικό" τους, το "πατρικό" της Παναγιάς μας και "προγονική οικεία" του Χριστού μας, της "Γιαγιάς" και του "Παππού" της Ορθοδοξίας.

Στον Ιερό Ναό μας τελείται κάθε Τρίτη απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, Ιερά  Παράκλησις των Αγίων Θεοπατόρων, όπου στο τέλος της διαβάζεται η ευχή της Αγίας Άννας «δια την λύσιν εκ των δεσμών της ατεκνίας».
Το προσκυνητάρι της Τριετούς Παναγίας,
όπου διαβάζετε η "ευχή της Αγίας Άννας",
για τα άτεκνα ζευγάρια.
* Κάθε Δευτέρα απόγευμα, μια ώρα πριν τον Εσπερινό, πραγματοποιείτε στο Αρχονταρίκι της κατακόμβης του Ιερού Ναού μας ο Κύκλος των Νέων Γυναικών και Μητέρων.
* Κάθε Τρίτη απόγευμα, πριν από τον Εσπερινό και την Παράκληση, πραγματοποιείτε στο Αρχονταρίκι της κατακόμβης του Ιερού ναού μας, ο Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής, των μεγαλυτέρων κυριών μας.
* Κάθε Πέμπτη πρωΐ κάνουμε καθαριότητα στην εκκλησία μας, και είστε ευπρόσδεκτες όλες οι κυρίες της Ενορίας μας, που θέλετε να βοηθήσετε σε αυτήν.
* Κάθε Πέμπτη απόγευμα γίνεται εξομολόγηση αμέσως μετά από τον Εσπερινό.
* Κάθε Σάββατο είναι ανοιχτή η "Ιθάκη" μας, για τα παιδιά των κατηχητικών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, από τις 10.00 π.μ. έως την 14.00 μ.μ. για τα κορίτσια και από την 13.00 μ.μ έως τις 5.00 μ.μ. για τα αγόρια.
* Στον Ιερό Ναό μας θησαυρίζονται τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας, του Ιωακείμ και της Άννας, προερχόμενα από τα Ιεροσόλυμα και τίθενται σε προσκύνηση την Τρίτη το απόγευμα στην Ιερά Παράκληση, αλλά και την Κυριακή το πρωΐ κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Η Ενορία μας διαθέτει 
στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:
(κάντε κλικ στους συνδέσμους για να συνδεθείτε με ευκολία)
 1) Την ιστοσελίδα της Ενορίας μας, www.intheopatoron.blogspot.gr, 
2) Την ιστοσελίδα των κατηχητικών των παιδιών της "Ιθάκης" μας,   www.enetheopatoron.blogspot.gr,
3) Το κανάλι μας στο youtube με όλα τα βιντεάκια από τις δραστηριότητες μας, 
4) Τα profil μας στο facebook με όλες τις σελίδες τους, 
α) της Ενορίας μας: "Ιερός Ναός Αγίων Θεοπατόρων"
β) της ποδοσφαιρικής ομάδας μας: "Θεοπάτορες"
γ) της ρομποτικής ομάδας μας: "Ρομποπάτορες"
δ) των κατηχητικών μας: "Ενοριακή Νεανική Εστία <Ιθάκη>",  
5) Τον λογαριασμό της στο twitter, για όσους μας παρακολουθούν από αυτόν.
6) Τις ομάδες μας στο Viber και σε όλους τους συμμετέχοντες ενεργά σε αυτές.
TAG