ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΙΣ: ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ...ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ.

"ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ" 
-----------------------------

Αγαπητοί ενορίτες και προσκυνητές του Ιερού Ναού μας, αλλά και φίλοι, αναγνώστες και ακόλουθοι των διαδικτυακών μέσων επικοινωνίας της Ενορίας μας, λόγω της γενίκευσης της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού και των νέων μέτρων που επέβαλλε η κυβέρνηση για τον περιορισμό των κρουσμάτων και των θανάτων από αυτόν, η Ενορία μας παίρνει τα παρακάτω μέτρα για την λειτουργία του Ιερού Ναού μας, για το διάστημα των τριών εβδομάδων της καραντίνας,  σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως:


* Ο Ιερός Ναός καθημερινά, και όταν δεν τελείται Θεία Λειτουργία, θα είναι ανοιχτός από τις 7.30 π.μ. έως τις 12.00 το μεσημέρι και από τις 5.00 μ.μ. μέχρι τις 7.00 μ.μ. για να ανάψετε το κεράκι σας και να προσκυνήσετε, ή να δείτε και να συμβουλευτείτε τον ιερέα σας.

* Όταν υπάρχει προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία, τότε αυτή θα τελείται μόνη της το πρωΐ, από τις 7.30 π.μ. έως 8.30 π.μ. "κεκλεισμένων των θυρών".

* Ο Όρθρος θα τελείται το απόγευμα της προηγουμένης ημέρας μαζί με τον Εσπερινό.

* Ο Ιερός Ναός μας θα ανοίγει για τους πιστούς μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οπότε και θα υπάρχει για όσους το επιθυμούν, αντίδωρο, αγιασμός και όσοι το επιθυμούν μπορούν να μεταλάβουν.

* Δεν θα τελεστούν οι προγραμματισμένες Αγρυπνίες μας για τον μήνα Νοέμβριο.

* Δεν θα τελούνται Μυστήρια στον Ιερό Ναό μας εκτός από Κηδείες, αλλά και πάλι αυτές θα γίνονται με την παρουσία του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος, όπως το ίδιο θα γίνεται και με τα Μνημόσυνα.

* Αναστέλλεται για το διάστημα αυτό η λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων της "Ιθάκης" μας και των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής.

 * Τέλος όταν εισερχόμαστε στον Ναό μας θα πρέπει απαραιτήτως να φοράμε την μάσκα μας και να κρατούμε τις αποστάσεις μεταξύ μας, αλλά και να εφαρμόζουμε με σχολαστικότητα την υγιεινή των χεριών μας.

* Οι συνεργάτες του Ναού μας που έχουν υπηρεσία κατά την ώρα που αυτός είναι ανοιχτός, θα σας υποδεικνύουν την θέση των αντισηπτικών ή των γαντιών, ενώ θα είναι πάντα στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε, όπως και οι ιερείς μας.


Αδελφοί μου, τώρα που πλησιάζει η "Μικρή Σαρακοστή" των Χριστουγέννων, ας κάνουμε όλοι μας αυτές τις μικρές θυσίες, για μια ακόμα...τελευταία φορά, πρώτα ο Θεός, έτσι ώστε να μπορέσουμε να χαρούμε την όμορφη και χαρμόσυνη γιορτή της Ορθοδοξίας μας, την Γέννηση του Χριστού μας...τα "Χριστούγεννα", όπως τόσο χαριτωμένα αναφέρει αυτήν την γιορτή ο λαός του Θεού στην καθημερινότητα του,  και μάλιστα να την γιορτάσουμε όπως ακριβώς της αρμόζει.


Καλή "Μικρή Σαρακοστή"...

...καλή δύναμη σε όλους σας!!! 

TAG