Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΗΣ, ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ


Λίγα λόγια και καλά!!!
Στο νοτιότερο άκρο της Νέας Ευκαρπίας, πάνω στον περιφερειακό δρόμο που ενώνει την ανατολική με την δυτική Θεσσαλονίκη και στο ύψος της γέφυρας της οδού Λαγκαδά, βρίσκεται η συνοικία των Ανθοκήπων, με την νέα και υπό κατασκευή ακόμη εκκλησία της, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.
Από το έτος 2000, οι κάτοικοι της περιοχής, απομακρυσμένοι καθώς ήταν από την υπόλοιπη Νέα Ευκαρπία, άρχισαν τις προσπάθειες για να γίνουν οι Ανθόκηποι ξεχωριστή Ενορία που θα έχει την δική της εκκλησία. 
Έτσι την 5η Ιουνίου του 2005 γίνεται η θεμελίωση του Ιερού Ναού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ενώ λίγο αργότερα την 8η Σεπτεμβρίου του 2007, στην μνήμη των Αγίων Θεοπατόρων,  γίνονται πανηγυρικά και τα Θυρανοίξια της κατακόμβης του μελλοντικού Ιερού Ναού που θα χτιστεί από πάνω, παρουσία και πάλι του Μητροπολίτη μας και πλήθος κόσμου.
Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η οργάνωση της νεοσύστατης Ενορίας, έχοντας έντονη λατρευτική ζωή, συνυφασμένη όμως και με την μεγάλη και πλούσια δράση στους τομείς όπως της επιμόρφωσης, της φιλανθρωπίας, της νεότητας και άλλων, ενώ ποτέ δεν έπαψε το όνειρο κάθε κατοίκου των Ανθοκήπων να είναι η ανέγερση της εκκλησίας μας και η αποπεράτωση του «σπιτιού» της Αγίας Άννας και του Αγίου Ιωακείμ, προστατών των άτεκνων ζευγαριών μα και όλης της Ενορίας μας, του «Παππού» και της «Γιαγιάς» της Ορθοδοξίας.
Το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα, το Σαββατοκύριακο της 12ης & 13ης Οκτώβριο του 2019, οπότε και  τελούνται με κάθε μεγαλοπρέπεια τα Θυρανοίξια και του επάνω περίλαμπρου και περικαλλούς Ιερού Ναού μας από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και από τότε σε αυτόν τελούμε όλα τα Μυστήρια, τις Θείες Λειτουργίες και τις Ακολουθίες της Ενορίας μας, ενώ η κατακόμβη που φιλοξένησε επί μια δεκαετία την λατρευτική ζωή μας,  παραδόθηκε στην νεότητα και στις δραστηριότητες της «Ιθάκης», της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, αλλά και στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο μας «Με ανοιχτές αγκάλες» και τις ανάγκες του. 

* Στον Ιερό Ναό μας τελείται κάθε Τρίτη απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, Ιερά  Παράκλησις των Αγίων Θεοπατόρων, όπου στο τέλος της διαβάζεται η ευχή της Αγίας Άννας «δια την λύσιν εκ των δεσμών της ατεκνίας».
* Στον Ιερό Ναό μας θησαυρίζονται τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας, του Ιωακείμ και της Άννας, προερχόμενα από τα Ιεροσόλυμα και τίθενται σε προσκύνηση την Τρίτη το απόγευμα στην Ιερά Παράκληση, αλλά και την Κυριακή το πρωΐ κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Η Ενορία μας διαθέτει 
στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:
(κάντε κλικ στους συνδέσμους για να συνδεθείτε με ευκολία)
 1) Την ιστοσελίδα της Ενορίας μας,     www.intheopatoron.blogspot.gr, 

2) Την ιστοσελίδα των κατηχητικών των παιδιών της "Ιθάκης" μας,   www.enetheopatoron.blogspot.gr,
3) Το κανάλι μας στο youtube με όλα τα βιντεάκια από τις δραστηριότητες μας, 
4) Τα profil μας στο facebook με όλες τις σελίδες τους, 
α) της Ενορίας μας: "Ιερός Ναός Αγίων Θεοπατόρων"
β) της ποδοσφαιρικής ομάδας μας: "Θεοπάτορες"
γ) της ρομποτικής ομάδας μας: "Ρομποπάτορες"
δ) των κατηχητικών μας: "Ενοριακή Νεανική Εστία <Ιθάκη>",  
5) Τον λογαριασμό της στο twitter, για όσους μας παρακολουθούν από αυτόν.
6) Τις ομάδες μας στο Viber και σε όλους τους συμμετέχοντες ενεργά σε αυτές.



TAG