Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ...

...όμορφες στιγμές και ένα μικρό κείμενο με φωτογραφίες από την Αγρυπνία μας προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
     Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, τελέσαμε στην κατακόμβη του Ιερού Ναού μας Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, με κάθε ευλάβεια και αγάπη από του ενορίτες μας, αλλά και προσκυνητές από όλη την Θεσσαλονίκη που ήρθαν στην όμορφη, ζεστή και φιλόξενη εκκλησιά μας στο άκουσμα της τέλεσης Αγρυπνίας, αγάπη που ταιριάζει απόλυτα με το πρόσωπο του νεοαγιοκαταταχθέντα και τόσο λαοφιλή Αγίου μας, που εορτάζει από την Ορθοδοξία μας την 12 Ιουλίου εκάστου έτους.
      Η Αγρυπνία ξεκίνησε όπως πάντα με το Απόδειπνο και τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας, ενώ ακολούθησε ο Εσπερινός της εορτής από την ιδιαιτέρα φυλλάδα με ολοκληρωμένη την Ακολουθία του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ποίημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Ιωήλ, με Λιτή και Αρτοκλασία, οπότε και εισοδεύτηκαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού και τα ενθύμια από τους Αγίους Τόπους στα Ιεροσόλυμα, Τίμιο Ξύλο και άλλα, τα οποία θησαυρίζονται στο Ιερό Ναό μας.                   
       Αμέσως μετά ξεκίνησε ο Όρθρος, με όλη την υμνολογία για τον εορταζόμενο Άγιο Παϊσιο τον Αγιορείτη, όπου στους Αίνους, ο ιερέας Λειτουργός, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, έχρισε όλους τους παρευρισκομένους πιστούς με το έλαιο της κανδήλας από την εικόνα του Αγίου Παϊσίου που έκαιγε στο κέντρο της κατακόμβης μας καθ' όλην την διάρκεια της Αγρυπνίας. 
       Στο αναλόγιο του Ναού διακόνησαν ο π. Χρυσόστομος Κοτσίδης με βοηθούς του τον κο Ιωάννη Παπαγεωργάκη και τον φίλο μας, τον κο Παναγιώτη που δεν χάνει ποτέ Αγρυπνία στην Ενορία μας, αποδίδοντας άψογα του ύμνους της εορτής. 
       Λίγο πριν τα μεσάνυχτα με το "Ευλογημένη η Βασιλεία..." μπήκαμε στην Θεία Λειτουργία, και στο τέλος της κοινώνησαν σχεδόν όλοι οι "αγρυπνούντες και επαγρυπνούντες" αδελφοί μας του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, ενώ πριν το "Δι' ευχών..." ο ιερέας μας διάβασε την ευχή του κολλύβου του Αγίου, αλλά και Τρισάγιο για έναν κεκοιμημένο ενορίτη αδελφό μας και τέλος μοιράζοντας το αντίδωρο, προσκάλεσε όλους του συμμετέχοντες στην Αγρυπνία στο φιλόξενο Αρχονταρίκι μας για δροσερό καρπούζι, κρύο τσάϊ, μα και άλλα χειροποίητα κεράσματα, όλα προσφορά από τις κυρίες της διακονίας του Ναού μας, που ετοίμασαν την όμορφη Τράπεζα.
       Είχε πάει ήδη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, οπότε και έναν-έναν μας χαιρέτησε ο π. Χρυσόστομος, όλους τους συμμετέχοντες στην όμορφη αυτή βραδυνή προσευχή μας, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη Αγρυπνία, του μηνός Αυγούστου, που πρώτα ο Θεός, θα τελεστεί την Παρασκευή 23ης Αυγούστου το βράδυ, προς Σάββατο 24ης Αυγούστου μετά τα μεσάνυχτα, με τιμώμενο Άγιο αυτήν την φορά, τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τον γνωστό σε όλους τους Ορθοδόξους, "Πατροκοσμά". 
Σας περιμένουμε στην Αγρυπνία μας για τον μήνα Αύγουστο και ευχόμαστε σε όλους τους αναγνώστες και φίλους μας 
Καλό καλοκαίρι & Καλές διακοπές!!!
*παρακάτω δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό, το οποίο τραβήχτηκε με πολύ διακριτικότητα καθ' όλην τη διάρκεια της Αγρυπνίας από τα παιδιά την "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, το οποίο και σας το παραθέτουμε στην σημερινή ανάρτηση της ιστοσελίδας μας θέλοντας να σας κάνουμε μετόχους, και γιατί όχι συμμέτοχους, στον αγώνα μας που κάνουμε τόσα χρόνια για να βγούμε πια από την κατακόμβη που μας φιλοξένησε  επί έτη πολλά και να ανεβούμε στην καινούργια πια εκκλησία μας, που τώρα φτιάχνουμε, για να στεγάσουμε τους Αγίους προστάτες μας και προστάτες των άτεκνων ζευγαριών μας που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και έρχονται εδώ κλίνοντας το γόνυ στην "Γιαγιά" και στον "Παππού" της Ορθοδοξίας, τους Αγίους Θεοπάτορες, τον Ιωακείμ και την Άννα...
Αγρυπνία 
προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, 
Παρασκευή 11/7/2019 
 Ραντεβού για Αγρυπνία στην Ενορία μας,
την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, 
προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού...
TAG