ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΠΟΣΕΙΔΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Ν & Στ.

     
 Κατασκήνωση για τις μητέρες μας ...
      Για τέταρτη χρονιά και με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από τις κυρίες της Μητροπολιτικής περιφερείας μας, πραγματοποιήθηκε το φετινό τριήμερο νέων γυναικών και μητέρων στους όμορφους χώρους των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, που βρίσκονται στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, την Παρασκευή 26η, το Σάββατο 27η και την Κυριακή 28η Ιουνίου 2015.

    «Κατά την πίστιν σου γενηθήτω» ήταν το σύνθημα του κατασκηνωτικού Τριημέρου των Νέων Γυναικών και Μητέρων στον ειδυλλιακό τόπο του Ποσειδίου Χαλκιδικής, όπου βρίσκεται η κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως η οποία και κάθε χρόνο ομορφαίνει ακόμα περισσότερο με την φροντίδα και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ Βαρνάβα, αλλά και την εθελοντική εργασία και τον ζήλο των συνεργατών του .
     Η αδελφική συναναστροφή, οι διαγωνισμοί του χορού, της μαγειρικής και του τραγουδιού, τα θεατρικά, οι όμορφες συζητήσεις και τόσα άλλα, έριξαν πινελιές χαράς και ενθουσιασμού στον καμβά της κατασκηνωτικής ζωής και έκαναν τις κυρίες που συμμετείχαν σε αυτό το καλοκαιρινό τριήμερο, στο οποίο έστειλε η κάθε Ενορία της Μητροπολιτικής περιφερείας μας, να ξεχαστούν για λίγο από τις καθημερινές έννοιες και σκοτούρες για τις οικογενείας τους και να αφιερώσουν χρόνο στον εαυτό τους μέσα στην γλυκιά, ζεστή και ασφαλή αγκαλιά της φροντίδας του Χριστού μας.

      Από την άλλη μεριά η άοκνη παρουσία του π. Γερασίμου Τσουλπάκη, ο οικοδομητικός λόγος του π. Γεωργίου Μίλκα, η Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοσύγκελλο π. Διονύσιο Πατσάνη και η φροντίδα της κας Μαρίας Χαραλαμπίδου και των συνεργατών της για την ομαλή διεξαγωγή αυτής της όμορφης γιορτής, πυροδότησαν τον ενθουσιασμό για πνευματική ζωή και υψηλότερες ακόμα πτήσεις.
     Στο τριήμερο αυτό, αφιερωμένο στις γυναίκες και στις μητέρες της Μητροπόλεως μας, συμμετείχαν και κυρίες από την δική μας Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, που πάντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε οτιδήποτε καλό διοργανώνει η Μητρόπολη μας, οι οποίες και μας μετέφεραν την εμπειρία από αυτήν την συμμετοχή τους και μαζί με τις ωραίες φωτογραφίες που μας έφεραν και τις ενθουσιώδης διηγήσεις τους, αλλά και την ενημέρωση από το δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, γράψαμε το σημερινό άρθρο της ιστοσελίδας μας, το οποίο και εμείς με την σειρά μας το αφιερώνουμε σε αυτές τις δραστήριες γυναίκες, τις νεότερες ή τις πιο ηλικιωμένες, τις γλυκιές μητέρες μας, τις δυνατές και άξιες κυρίες που φροντίζουν άοκνα την οικογένεια τους σε όλη τους την ζωή και παράλληλα βρίσκουν χρόνο και δύναμη για να προσφέρουν με πολύ αγάπη ότι μπορεί η καθεμιά ανάλογα με τα χαρίσματα που της χάρισε ο Δημιουργός Χριστός  στην "ευπρέπειαν του Οίκου Του", της εκκλησιάς της Ενορίας τους, για την καθαριότητα και την φροντίδα της για τα συσσίτια και το Φιλόπτωχο Ταμείο της και τόσα άλλα. Τις ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη τους.
      Το φετινό τριήμερο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως μας (www.imnst.gr, στο οποίο κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που φτιάξαμε για εσάς, θα βρείτε περισσότερες φωτογραφίες από το τριήμερο των κυριών μας) υπήρξε ένα άγγιγμα του ουρανού, εφαλτήριο για ένα άλμα πίστης στην αγκαλιά του Θεού. Θα ζούμε με τις αναμνήσεις του και κάνοντας σχέδια για το επόμενο Καλοκαίρι...
Και του χρόνου κυρίες μου!!!
TAG