ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ.Ν. & ΣΤ (...την Πέμπτη 16/5/2024 στο Grand Hotel)...

...παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, προσκεκλημένης του Επισκόπου μας. κ.κ. Βαρνάβα !!!

    Σε παλαιότερο άρθρο μας πριν λίγες ημέρες, σε μια προσπάθεια μέσα από την ιστοσελίδα μας, να πούμε...να εκφράσουμε οι δυο ιερείς μαζί με όλους τους ενορίτες και προσκυνητές του Ιερού Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τις κυρίες της διακονίας στην Ενορία μας, με αφορμή την Κυριακή των Μυροφόρων, στις αγαπημένες "μυροφόρες της καρδιάς μας"

(...κάντε κλικ εδώ αν θέλετε να το ξαναδείτε!!!) 
αναφερθήκαμε στην φετινή μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, το βράδυ της Πέμπτης 16ης Μαΐου του 2024, παραθέτοντας ένα δείπνο στις..."μυροφόρες" της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ως μια επιπλέον επιβράβευση για όλες αυτές τις αξιαγάπητες κυρίες που χρόνια τώρα ζωσμένες με το λέντιο της διακονίας, υπηρετούν και εξυπηρετούν, τους συνανθρώπους τους, ή κάθε μια στο πόστο της, ή κάθε μια με τις δεξιότητες της, μέσα στις Ενορίες τους.

Σε συνεργασία των υπευθύνων ιερέων των Ενοριών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με τον Επίσκοπο μας, οι οποίοι και τις προσκάλεσαν,  συναθροίστηκαν σε μια κοινή Τράπεζα όλες οι κυρίες των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων,  στο Ξενοδοχείο Grand Ηotel που μας φιλοξένησε, και συμφάγαμε και διασκεδάσαμε, παρουσία του Σεβασιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.κ. Βαρνάβα που ήταν και ο οικοδεσπότης μας, αλλά και η επίσημη προσκεκλημένη του η Εξοχωτάτη Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μας, η κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, 

που πιθανότατα και να ξαφνιάστηκε από όλην αυτήν την..."επίθεση αγάπης" που δέχθηκε, αλλά και με τον τρόπο που οι ιερείς μας και οι κυρίες της διακονίας ξέρουν και μπορούν να διασκεδάζουν και να χαίρονται, παράλληλα με τα διακονήματα και τις ευθύνες τους στους Ιερούς Ναούς που βρίσκονται και στα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, που εθελοντικά πάντα εργάζονται με πείσμα και αυτοθυσία, και όπου είναι τιμητικά ..."διορισμένες" μέσω της Εκκλησίας του Χριστού μας, για την απλόχερη παροχή και προσφορά της αγάπης, και της φιλανθρωπίας !!!

Πάνω από 600 άτομα...ίσως και περισσότερα!!! μαζεύτηκαν στο κάλεσμα του Επισκόπου μας, αλλά και των ιερέων Υπευθύνων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως μας, φάγαμε, ήπιαμε, διασκεδάσαμε, χαρήκαμε την ενότητα και την αγάπη μας, όπως αναφέραμε και παραπάνω ίσως και να εκπλήξαμε θετικά και ευχάριστα  όπως φάνηκε και από τα ίδια τα λόγια της την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μα τον Δεσπότη μας αν κρίνουμε από τις ζωηρές εκφράσεις του...ίσως πιθανότατα και εμάς τους ίδιους !!! με την χαρά της μεγάλης αυτής γιορτής στην διακονία του συνανθρώπου μας !!!

Σήμερα θα επιδιώξουμε να σας μεταφέρουμε...έστω και λίγο αργοπορημένα, το κλίμα και το συναίσθημα αυτής της όμορφης βραδιάς, η οποία  έγινε υπό την αιγίδα και της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως μας και των εορτασμών του χρυσού ιωβηλαίου, ένα ζωντανό και αγαπητικό κλίμα που σίγουρα εμπεριέχεται στις φωτογραφίες που συλλέξαμε κατά την διάρκεια της, το οποίο και σας το μεταφέρουμε αυτούσιο μέσω της δραστήριας ιστοσελίδας μας και των υπολοίπων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει η Ενορία μας.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς...
"μυροφόρες της καρδιάς μας" !!!
Δείτε...














Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στους αγώνες σας από εδώ και εμπρός !!!
TAG