ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" ΜΑΣ (Ε.Ν.Ε. ΑΓ. ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ 13/11/2021...πάλι εν μέσω κορωνοϊού, αλλά, "δόξα τω Θεώ", δια ζώσης!!!

Πρώτα τους ευχηθήκαμε από νωρίς το πρωΐ, 

στην Θεία Λειτουργία...

Να τους χαιρόμαστε...

...και τους δυό!!!

...& μετά την Θεία Λειτουργία, 
στα σκαλιά της ολοκαίνουργιας εκκλησιάς μας, το μεσημεράκι....

...και επειδή δεν έχουμε και πολλά να σας δείξουμε...λόγω του κορωνοϊού και της πανδημίας του, αλλά όλο και κάτι κάναμε στην "Ιθάκη" μας...όσο δύσκολο και εάν είναι πια, στις φετινές ευχές προς τους ιερείς μας στην ονομαστική εορτή τους, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, το Σάββατο 13/11/2021, θα προσθέσουμε μαζί με αυτές του 2021-2022 και αυτές της κατηχητικής χρονιάς 2020-2021, αλλά και αυτές του 2019-2020, φθάνοντας μέχρι και το παλαιό, όμορφο...και χωρίς κορωνοϊό, 2018...δείτε!!!

Πέρυσι...


 Τίποτε...ούτε και ο κορωνοϊός, 

Δείτε παρακάτω...
φωτογραφίες & το άρθρο μας
 από το 2019!!!
Προπέρυσι... 
...χωρίς κορωνοϊό παρακαλώ!!!

 

Χρόνια πολλά πατέρες...
...Να σας χαιρόμαστε!!! 
     Το πρώτο Σάββατο μετά την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που εορτάζει την 13η Νοεμβρίου, κατά παράδοση εδώ στην "Ιθάκη" των κατηχητικών μας, των παιδιών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας,των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια "πανηγυρίζουμε" την ονομαστική εορτή των συνεφημερίων της Ενορίας μας,  των δυο συνονόματων ιερέων μας, του π. Χρυσοστόμου Κοτσίδη και του π. Χρυσοστόμου Τελίδη.
    Έτσι πρώτα τα κορίτσια μας, που η συνάντηση τους είναι από τις 10.00 το πρωΐ μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, μετά το πέρας του μαθήματος τους και υπό την καθοδήγηση των κατηχητριών τους, φώναξαν τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, που είναι και ο Πρόεδρος και υπεύθυνος της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, να βγει για λίγο από το γραφείο του και εκεί, στα σκαλιά της κατακόμβης του Ναού μας, του έκαναν την έκπληξη τους, ένα τραγούδι αφιερωμένο και στους δύο Χρυσοστόμους ιερείς τους... 
(κάντε κλικ στον σύνδεσμο που ετοιμάσαμε και μπείτε στο κανάλι μας στο Youtube για να δείτε...όχι το φετινό βίντεο, αφού δεν ξέρουμε τι απέγινε, όχι το περσινό, αφού ποτέ δεν τραβήχτηκε από λάθος του εικονολήπτη της "Ιθάκης" μας, αλλά και πάλι το προπερσινό...)
...τραγουδισμένο από τα μικρά και τα μεγαλύτερα κορίτσια των κατηχητικών μας και με την συνοδεία της κιθάρας της κας Σοφίας Νικολαΐδου, που ήταν και η ηθική αυτουργός όλης αυτής της γλυκιάς και τόσο ωραίας εκπλήξεως, αλλά σαφώς και με την πολύτιμη βοήθεια των άλλων δυο κατηχητριών μας, της κα Θωμαής Κουρλίτη και της νέας της παρέας μας, της κας Σταυρούλας Τενεκεντζή. 
     Ο π. Χρυσόστομος συγκινημένος ευχαρίστησε όλα τα κορίτσια της "Ιθάκης" του για αυτήν την όμορφη έκπληξη, και όπως πάντα, παντελώς "απροετοίμαστος" όπως ήταν, μιας και η εορτή του ήταν την Τρίτη που μας πέρασε, έβγαλε κάτω από το γραφείο του ένα τεράστιο κουτί γλυκά και κέρασε όλα τα κορίτσια με τις κατηχήτριες τους, αλλά και τους γονείς που τα συνόδευαν, από μια λαχταριστή λιχουδιά, που δεν λείπει ποτέ άλλωστε από το ψυγείο της κατακόμβης της εκκλησίας μας, αλλά για αυτήν την περίσταση...το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, ήταν σαφώς πιο βελτιωμένη. 
    Λίγο μετά, όχι αργότερα από την 1.00 το μεσημέρι, σειρά είχαν τα αγόρια της "Ιθάκης" μας, που παίρνοντας την σκυτάλη από τα κορίτσια, και υπό την καθοδήγηση και προτροπή των δυο εκ των τριών κατηχητών τους, του κου Παναγιώτη Σπάρταλη, και του κου Στυλιανού Μουγκράκη, αλλά και του "ολοκαίνουργιου" μέλους της "Ιθάκης" μας, του νέου κατηχητού μας, αλλά απόντως, του κου Χάρη Σαντηπατάκη, του τρίτου κατηχητή μας, εισέβαλαν στο γραφείο του π. Χρυσοστόμου για να του πουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα "Χρόνια Πολλά" τους και στους δύο συνονόματους ιερείς τους. 
    Ο π. Χρυσόστομος εμφανώς συγκινημένος, τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους, και όπως πάντα "πανέτοιμος για όλα", και παρ' όλο την "έκπληξη", έβγαλε και πάλι κάτω από το γραφείο του ένα ακόμα μεγαλύτερο από αυτό των κοριτσιών κουτί γλυκά, για να κεράσει τα κατηχητόπουλα του, ένα γλυκό "αντί-δωρο" στην καλοσύνη και στον χαριτωμένο αυθορμητισμό τους. 
    Τα κορίτσια και τα αγόρια μας αποθανάτισαν σε βίντεο τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε, μα φέτος δεν έφτιαξαν... ακόμα τουλάχιστον, βίντεο όπως το καταπληκτικό και συγκινητικό περσινό βίντεο, όμως έβγαλαν αρκετές φωτογραφίες για να στολίσουμε το σημερινό άρθρο μας. Έτσι δείτε ένα προπέρσινο και ένα φετινό βίντεο, που συμπληρώνουν σήμερα αυτήν την ανάρτηση μας.  
    Και αυτό το σημαντικό γεγονός για την Ενορία μας, την γιορτή των ιερέων μας, αποθανάτισε ο φακός της ιστοσελίδας μας, το οποίο γεγονός με χαρά και σας παρουσιάζουμε, αλλά και με καμάρι, και  με μεγάλη συγκίνηση από αυτήν την εορταστική μα και τόσο καθυστερημένη ανάρτηση μας, θέλοντας να σας κάνουμε μέρος της παρέας της "Ιθάκης" μας, συμμάχους και συνοδοιπόρους στον αγώνα μας για το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής του τόπου μας... τα νιάτα, την νεότητα, τα παιδιά μας. 
Να χαιρόμαστε τους ιερείς μας...
...να χαιρόμαστε και τα παιδιά μας... 
...τα καλύτερα παιδιά του κόσμου!!!
Και ένα μήνυμα από τον ιερέα μας, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη που, λόγω της ονομαστικής εορτής του, ήταν και ο..."πρωταγωνιστής" και το επίκεντρο της σαββατιάτικης αυτής συνάντησης μας ...
...αλλά ήταν και εκτός θέματος!!!
(διαβάστε για να καταλάβετε...)
Ελάτε στην παρέα μας...
    Αγαπητά μας παιδιά, 
αν σας αρέσει η χαρά και το παιχνίδι, μέσα όμως από την γνώση και την εκμάθηση την Πίστης μας, 
αν σας αρέσουν αυτά που βλέπετε καθημερινά, παρακολουθώντας μας μέσα από την ιστοσελίδα της ομάδας της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, και τα υπόλοιπα διαδικτυακά μέσα που διαθέτουμε, 
αν σας αρέσουν αυτά που γίνονται κάθε Σάββατο από το πρωΐ, 10.00 με 2.00, για τα κορίτσια και το μεσημέρι, 1.00 με 5.00, για τα αγόρια, εδώ στην "Ιθάκη" μας, 
αν θέλετε και εσείς να γίνετε κατηχητόπουλα των Αγίων Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και της Άννας, και να ενταχθείτε στην όμορφη παρέα των κατηχητικών μας.... 
τότε μην χάνετε καιρό, αλλά γραφτείτε στις σαββατιάτικες συναντήσεις των νεανικών ομάδων μας.
   Και εσείς αγαπητοί γονείς και φίλοι μας, διαδικτυακοί και μη, 
αν ζητάτε κάτι το διαφορετικό για τα παιδιά σας, που να τα κάνει ευτυχισμένα και χαρούμενα, αλλά με ασφάλεια και αγάπη,
αν μπορείτε να εμπιστευθείτε  την Εκκλησία ως ένα μέσον για την καλή και σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας,
αν θέλετε τον καλύτερο τρόπο κοινωνικοποίησης του παιδιού σας,
αν προτιμάτε μέσα στις καθημερινές δραστηριότητες του παιδιού σας να βάλετε και κάτι που δεν θα βελτιώσει μόνο το σώμα του, μα θα επιδράσει θετικά και στην ψυχή του,
αν θέλετε να μπείτε και εσείς μαζί με τα παιδιά σας στην ομάδα της "Ιθάκης" μας... 
τότε μην αργείτε να γίνεται μέλη του πληρώματος μας με κατεύθυνση και προορισμό την "Ιθάκη" των παιδιών μας, την Ενοριακή Νεανική Εστία τους, εδώ στην εκκλησία της γειτονιάς των Ανθοκήπων, και στον Ιερό Ναό τους, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.
    Εμπιστευθείτε το "καράβι" μας, που δεν είναι άλλο από το κατηχητικό μας, επιβιβαστείτε στο "κατάστρωμα" του και ξεφορτώστε τις έγνοιες και τα προβλήματα σας στο  "αμπάρι" της όμορφης κατακόμβης που μας φιλοξενεί. Ένα καράβι με "πρύμνη"  και  "πλώρη"   τον Ιωακείμ και την Άννα, τους Αγίους προστάτες μας, που στο "πηδάλιο" αλλά και στο  "τιμόνι" έχει τον ίδιο τον Χριστό για "καπετάνιο" μας, που έχει για "άγκυρα"  την Πίστη μας, "κουπιά" στην θάλασσα και αέρα στα "πανιά" μας, τα όνειρα και τις ελπίδες των κατηχητών και των κατηχητριών μας, "ναυτικούς" έχει όλους εμάς, τα κατηχητόπουλα της Ενορίας μας και τέλος αέναο προορισμό και "ρότα" μας, έχει την "Ιθάκη". 
    Την "Ιθάκη" που εμείς, από πολυπόθητη πατρίδα του πολυμήχανου Οδυσσέα στο βιβλίο του Ομήρου, παραβολικά την κάναμε το "απάνεμο" και ασφαλές "νησί" μας, το   "αραξοροβόλι"  της καρδιάς μας, τον "κάβο" και το  "ακρωτήρι" της εκκλησιάς μας, που έχει απλώσει την αγκαλιά της ...τις  "μπουκαπόρτες"  του "σκάφους" της που είναι ορθάνοιχτες από το 2010 που ξεκινήσαμε το ατέρμονο  "ταξίδι" μας, αυτήν την περιπέτεια με το  ζωντανό  "πλοίο" της Πίστης μας, που ξεκινά κάθε Σεπτέμβρη και σταματά κάθε Ιούνη και τούμπαλιν χωρίς σταματημό, μια ζεστή πατρική αγκαλιά η οποία περιμένει έτοιμη για να το υποδεχθεί με "ούριο άνεμο"  αυτό το θεόπλευστο "καράβι" μας στο  φιλόξενο  "λιμάνι" της ... την γλυκιά  "Ιθάκη" της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας.
Σας περιμένουμε και εσάς!!!
...α!!! και ευχαριστώ για τις ευχές σας!!!
TAG