2. "Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ 2019" (1η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/9: ΑΓΡΥΠΝΙΑ) Ι.Ν ΑΓ. ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΗΣ, ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ...

...η 1η ημέρα της Πανηγύρεως μας.
"Ιερά Αγρυπνία" 
προς τιμήν της Παναγίας μας για το Γενέθλιο της & των γονέων της, για την εορτή της Συνάξεως των Αγίων Θεοπατόρων, Ιωακείμ και Άννης.
Η 1η ημέρα των λατρευτικών εκδηλώσεων της Πανήγυρής μας.
    Την 6η του μηνός Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:30 πραγματοποιήσαμε την Αγρυπνία μας προς τιμήν της εορτής του Γενεθλίου της Παναγίας και των γονέων της Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας. Λειτουργός στην 
Πανηγυρική Αγρυπνία μας ήταν ο πατήρ Αθανάσιος Αγγελίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, και απεσταλμένος διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ήταν ο π. Χρήστος Καρακούδης. Βοηθός εντός κι εκτός του ιερού ήταν ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού μας, ενώ στο αναλόγιο ήταν ο πρωτοψάλτης του ναού μας, κ. Ευάγγελος Δούδης με τους βοηθούς του και στο ιερό διακόνησαν οι ιερόπαιδες του ναού.
    Σας παραθέτουμε παρακάτω φωτογραφίες από την Αγρυπνία μας οι οποίες τραβήχτηκαν διακριτικά από τους κατηχητές της "Ιθάκης" μας και τις ανεβάζουμε σήμερα, έστω και καθυστερημένα, στην ιστοσελίδα μας θέλοντας να σας κάνουμε μέτοχους στην λατρευτική ζωή μας και γιατί όχι συμμέτοχους στον αγώνα μας να αναδείξουμε την ενορία μας.
Βοήθειά μας οι Άγιοι Θεοπάτορες
και η Παναγία κόρη τους.

     *Συνεχίζεται...
      Έστω και καθυστερημένα ανεβάζουμε τα άρθρα της Μεγάλης Πανηγύρεως μας, που από σήμερα και τις επόμενες ημέρες θα στολίζουν την ιστοσελίδα της Ενορίας μας, αρχής γενομένης από την Πανηγυρική Αγρυπνία μας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου 2019. 
      Αν προσέξετε στις φωτογραφίες 
μας θα δείτε πως η Αγρυπνία μας αυτή και η Τράπεζα που ακολούθησε όπως πάντα για τους αγρυπνούντες και επαγρυπνούντες προσκυνητές μας, τελέστηκε στην κατακόμβη μας, όπως και όλες άλλωστε οι Πανηγυρικές και λατρευτικές εκδηλώσεις μας που ακολούθησαν.
            Όμως το υπόγειο της εκκλησίας μας, η κατακόμβη του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων, που τόσα χρόνια 
στέγασε την πίστη μας εξυπηρετώντας τις λατρευτικές και κοινωνικές ανάγκες μας, 
αλλάζει πλέον χρήση, λόγω των Θυρανοιξίων του υπέργειου, περίλαμπρου και περικαλλούς Ιερού Ναού μας, που τελέστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, το Σαββατοκύριακο της 12ης και 13ης Οκτωβρίου 2019, και παραδίδεται σιγά-σιγά στα παιδιά μας και στην Ενοριακή Νεανική Εστία μας, την "Ιθάκη" μας, αλλά και στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο μας, 
που πρόσφατα το ονόμασαν οι κυρίες που θα διακονούν σε αυτό, "Με ανοιχτές αγκάλες".
      Οι αναρτήσεις των Θυρανοιξίων μας, παραδόξως προηγήθηκαν της Πανηγύρεως μας, που θα ακολουθήσουν και τις επόμενες ημέρες, Θυρανοίξια που όμως εσείς μπορείτε να δείτε αμέσως με ένα κλικ πάνω στους συνδέσμους που ετοιμάσαμε για την ευκολία των αναγνωστών μας 
"1η ημέρα Θυρανοιξίων"
"2η ημέρα Θυρανοιξίων"...
      Η Μεγάλη Πανήγυρις μας του χρόνου στις αρχές του Φθινοπώρου, την  9η Σεπτεμβρίου του 2020, πρώτα ο Θεός, θα τελεστεί, στον επάνω Ναό μας. Εμείς όμως από τώρα μπορούμε να χαιρόμαστε την ολοκαίνουργια, υπέργεια, και πανέμορφη εκκλησία μας, η οποία και ανήκει σε όλους τους χριστιανούς γιαυτό και σας ζητούμε να την επισκεφθείτε, να προσκυνήσετε την Εφέστιο Εικόνα της, να κλίνεται ευλαβικά  το γόνυ μπροστά στα Ιερά Λείψανα των Αγίων της, του Ιωακείμ και της Άννης και τέλος, μπορούν να έρθουν τα νέα ζευγάρια μας, που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και να ζητήσουν από τους γονείς της Παναγίας μας, τους προστάτες των άτεκνων ζευγαριών μας, και προγόνους του Χριστού μας, από την "Γιαγιά" και τον "Παππού" Του, το Θείο Δώρο της τεκνοποιήσεως.
Σας περιμένουμε...
TAG