Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΜΑΣ...

Δεν περισσεύει κανείς...
      Ανθοκηπιώτες και Ανθοκηπιώτισσες,
πλησιάζει σε λίγες μέρες η ετήσια Μεγάλη Πανήυρη της Ενορίας μας, προς τιμήν των Αγίων & Δικαίων Θεοπατόρων
των δικών μας Αγίων, του Ιωακείμ και της Άννας, των γονέων της Παναγίας μας και προγόνων του Εγγονού τους Χριστού, αλλά και προστατών
 των άτεκνων ζευγαριών και της οικογενείας, και τότε, την Παρασκευή 7η, το Σάββατο 8η και την Κυριακή 9η Σεπτεμβρίου του 2018, η εκκλησιά μας,
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ...που προς το παρόν στεγάζετε στην φιλόξενη και όμορφη κατακόμβη μας, θα γεμίσει με κόσμο...χιλιάδες κόσμο, και με προσευχές, η μεγάλη πλατεία μας μπροστά από τον Ναό θα φιλοξενήσει την χαρά και την διασκέδαση όλων των πανηγυριστών μας και ο επάνω περίλαμπρος Ιερός Ναός μας, που λίγο ακόμα θέλει για λειτουργήσει, θα είναι ανοιχτός για να υποδεχθεί και να τους ξεναγήσει στους χώρους του.
ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ...      Όμως η Πανήγυρις ενός τόπου δεν είναι προσωπική υπόθεση του Ιερέως και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του, αλλά όλης της Ενορίας, των ηληκιωμένων και των νεαροτέρων, των ανδρών και των γυναικών...ακόμα και των παιδιών. Είναι μια υπόθεση και μια ευθύνη που αφορά όλους, τους φορείς, τις επιχειρήσεις, τον Δήμο, την Μητρόπολη, τους καταστηματάρχες, τις επιχειρήσεις, τους Συλλόγους, τα Σχολεία, το σύνολο που αποτελεί τον πληθυσμό των Ανθοκήπων, αλλά και όλης της Νέας Ευκαρπίας.
       Παρακαλώ λοιπόν, τις χρυσοχέρες κυρίες μας, τις άφθαστες νοικοκυρές των Ανθοκήπων να συμβάλλουν η κάθε μια με την δεξιοτεχνία της, και να προσφέρουν στον Ναό μας, κεντήματα και είδη προικός για την Ενοριακή Έκθεση Εργοχείρων που θα στήσουμε, γλυκά και πίτες για το Ενοριακό Ζαχαροπλαστείο μας και τέλος να συμμετάσχουν στις καθαριότητες της κατακόμβης μας, αλλά και του επάνω περίλαμπρου Ναού μας, που θα είναι ανοιχτός για να προσκυνά ο κόσμος την Εφέστειο Εικόνα μας, αλλά και για ξενάγηση στους χώρους του.
       Προσκαλώ τους άνδρες μας, μικρούς και μεγάλους, να βοηθήσουν στο Ενοριακό Ψητοπωλείο μας να δείξουν τις δεξιότητες τους για να προσφέρουμε στους πανηγυριστές μας νόστιμους και ευλογημένους μεζέδες κατά την διάρκεια των λαογραφικών εκδηλώσεων μας. 
       Τα παιδιά μας, κατηχητόπουλα και μή, μικρά και μεγάλα, ήδη εδώ και δυο εβδομάδες είναι στους δρόμους και βοηθούν με τον δικό τους τρόπο τις εργασίες προετοιμασίας της Πανηγύρεως. Έβαλαν μαζί με τους Επιτρόπους τα πανό, στόλισαν την εκκλησιά μας με τα σημαιάκια, μοίρασαν με τα ποδήλατα τους οργώνοντας όλη την Νέα Ευκαρπία και μοιράζοντας τις επιστολές βοηθείας για τα καταστήματα, κολλώντας τις αφίσες τις πανηγύρεως μας, και τώρα...σήμερα θα αναρτήσουν τις αφίσες του λαϊκού γλεντιού μας, που θα γίνει την Κυριακή 9/9 το βράδυ, σε όλες τις συνοικίες των γύρω περιοχών για να ενημερωθούν όλοι οι περίοικοι, και να μην λείψει κανείς από την χαρά της γιορτής μας.
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΜΑΣ...       Περιμένω τώρα όμως και την ενεργή συμμετοχή των επιχειρήσεων και των καταστηματαρχών, των κρεοπωλείων και όλων σας, με τα δώρα και τις προσφορές σας, τις εκπτωτικές κάρτες σας και τις εκπτώσεις στις υπηρεσίες που παρέχετε, 
για την Ενοριακή Λαχειοφόρο Αγορά μας, όπου με την αγάπη σας φιλοδοξούμε να μαζέψουμε πάνω από δέκα χιλιάδες δώρα και υπηρεσίες για την οικονομική ενίσχυση των δραστηριοτήτων της ενορίας μας.
       Και να γνωρίζετε και εσείς αγαπητοί μας αναγνώστες, πως στην προσφορά και στην αγάπη δεν υπάρχει όριο, δεν υπάρχει αρχή και τέλος στην δωρεά. Και επίσης να γνωρίζετε πως στον ειρηνικό "στρατό"  της Ενορίας μας "δεν περισσεύει κανείς" και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Ο Θεός δεν μας έδωσε πολλά χρήματα, ίσως και καλύτερα, μας έδωσε όμως τόσα πολλά χαρίσματα, που τώρα με τους τρόπους που σας περιέγραψα παραπάνω, πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, να τα μοιράσουμε, για να μπορέσουμε να τελέσουμε ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Μητρόπολης μας και ίσως όλης της Θεσσαλονίκης. Ελάτε στους Ανθόκηπους και στην εκκλησία των Αγίων Θεοπατόρων, για να διοργανώσουμε φέτος το καλύτερο Πανηγύρι όλων των χρόνων...
Περιμένω από όλους σας 
να δείξετε για ακόμα μια φορά την αγάπη σας...
π. Χρυσόστομος Τελίδης
TAG