Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.

"Ερχόμενος ο Κύριος επί το εκούσιον πάθος 
δια την ημών σωτηρίαν..."
       Το πρωΐ της Μεγάλης Τετάρτης, της 8ης Απριλίου 2015, τέλεσε ο ιερέας μας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, για να μπορέσουν οι πιστοί ενορίτες μας να "κοινωνήσουν" των προηγιασθέντων από την Κυριακή των Βαίων, Τιμίων Δώρων και κατόπιν "μετάλαβε" για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στα σπίτια τους και τους ηλικιωμένους κατοίκους των Ανθοκήπων, αλλά και τους αρρώστους και αυτούς με κινητικά προβλήματα, που δεν μπορούσαν να έρθουν στην εκκλησία. 
       Το βράδυ χτύπησε η πρώτη καμπάνα στις 6.30 καλώντας τους πιστούς στο Ιερό Ευχέλαιο της Μεγάλης Τετάρτης, για να διαβαστούν τα ονόματα τους κατά την διάρκεια, να χριστούν με το ευλογημένο έλαιο του Μυστηρίου, "εις ίασιν ψυχής τε και σώματος", αλλά και για να πάρουν την συγχώρεση μέσω των ιερέων του Ναού, και της Συγχωρητικής Ευχής, που διαβάστηκε στο τέλος της Ακολουθίας από τον π. Χρυσόστομο Τελίδη. 
       Κατόπιν ξαναχτύπησε η καμπάνα μας πάλι στις 7.30 μ.μ, για να τελέσουμε τον Όρθρο της Μεγάλης Πέμπτης στον Ναό μας, όπου και ακούστηκαν από τον λειτουργό μας, τον π. Χρυσόστομο Κοτσίδη στο Ευαγγέλιο, που εμμελώς μας απήγγειλε, εκείνα τα κολακευτικά λόγια για όλους εμάς τους Έλληνες, όταν Έλληνες ήταν αυτοί που βρέθηκαν για την γιορτή των αζύμων στα Ιεροσόλυμα και έψαξαν να δουν και να μιλήσουν με τον Ιησού και είπαν στον Φίλιππο και στον Ανδρέα "Κύριε θέλομεν τον Ιησούν ιδείν" για να πάρουν την απόκριση του Κυρίου μας, "Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου"αποκαλύπτοντας έτσι με τα ίδια Του τα λόγια, τον περιούσιο και αγαπημένο λαό του Θεού, που ήταν από τότε και είναι  μέχρι και σήμερα οι Έλληνες, στις ψυχές των οποίων βρήκε πρόσφορο έδαφος ο λόγος Του, εμφυτεύτηκε μέσω των Αποστόλων, φύτρωσε, βλάστησε, θέριεψε και τέλος μοιράστηκε σε όλον τον κόσμο μέσω της υπέροχης ελληνικής γλώσσας μας, που τότε ήταν η γλώσσα με την οποία επικοινωνούσαν όλοι οι λαοί μεταξύ τους.
       Στο τέλος της Ακολουθίας ο π. Χρυσόστομος Κοτσίδης μας είπε δυο λόγια που άγγιξαν και μαλάκωσαν τις καρδιές μας, ενώ ο π. Χρυσόστομος Τελίδης έκανε τις απαραίτητες ανακοινώσεις ευχαριστώντας τόσο τους ιεροψάλτες μας, τους διακονητές του Ναού και τους ιερόπαιδες που ομορφαίνουν πάντα τις Ακολουθίες μας, όσο και το χριστεπώνυμο πλήθος, που ειδικά αυτές τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος, συρρέει στην μικρή και υπόγεια κατακόμβη μας, που προς το παρόν χρησιμοποιούμε για τις λατρευτικές ανάγκες μας, την φτωχική μα πάντα ζεστή εκκλησιά μας, η οποία όμως τώρα χτίζεται και μόλις πριν από λίγες ημέρες τελείωσαν τα έργα για την πρώτη φάση της κατασκευής της, δηλαδή του τσιμεντένιου σκελετού που την περιβάλλει εξ' ολοκλήρου, για να προσευχηθεί στον Εσταυρωμένο αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, αλλά και Αναστάντα σε λίγες μόλις ημέρες, την Κυριακή της Ανάστασης, Χριστό μας.
        Αμέσως μετά οι δύο ιερείς μας, έχρισαν με το ευλογημένο έλαιο του Ιερού Ευχελαίου τους ενορίτες και πιστούς προσκυνητές των Αγίων Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και της Άννας, ενώ την επομένη, Μεγάλη Πέμπτη το πρωΐ, αξημέρωτα ακόμα, γύρω στις 6.30, χτύπησαν γλυκά οι καμπάνες της εκκλησιάς μας και ετελέσθει ο Εσπερινός μετά της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Βασιλείου μέχρι και τις 8.30 π.μ, όπου στο τέλος της κατεξοχήν αυτής ημέρας του Μυστικού Δείπνου της Μεγάλης Πέμπτης, "κοινώνησαν" των Θείων Δώρων, του Σώματος και Αίματος του Χριστού μας, σύμφωνα με την δική Του επιταγή "τούτο ποιείτε εις την εμήν ανάμνησιν" (Λουκ. κεφ. 22), οι περισσότεροι των χριστιανών.
...Χριστός ο αληθινός Θεός ημών..."
Καλή Ανάσταση!!!
TAG