ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.

24η & 25η Ιουλίου 2014.
Η Κοίμησις της Αγίας Άννης.
Ένδεκα χρόνια μετά την Γέννηση της Παναγίας.

(κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα για την ζωή της μητέρας της Παναγίας)
        Η παράδοση, αναφέρει ότι η Θεοπρομήτωρ Άννα, όταν κοιμήθηκε εν Κυρίω, ήταν περίπου 80 χρόνων και ο Ιωακείμ είχε περάσει τα 90. Ποιος από τους δύο, πέθανε πρώτος δεν αναφέρεται ευκρινώς. Αναφέρεται μόνο ότι, όταν η Θεοτόκος ήταν ένδεκα χρόνων έμεινε ορφανή και από τους δύο γονείς της. Κατά πάσα πιθανότητα όμως πρώτος εκοιμήθη ο Άγιος Ιωακείμ,  πέθανε κατά μια πηγή οκτώ χρόνια από τα Εισόδια της κόρης του Θεοτόκου και μερικούς μήνες αργότερα, ένδεκα κατά την  ίδια πηγή, ακολούθησε και η Αγία Άννα, χωρίς αυτές οι χρονολογίες όμως να έχουν ιδιαίτερη σημασία.                      
      Αποδεικνύουν έμμεσα όμως, την αγάπη του ευλαβούς ζευγαριού αυτού μεταξύ τους αλλά και απέναντι στον Θεό, ο οποίος και τους εστεφάνωσε τελικά χαρίζοντας τους την Παναγία για κόρη τους, αλλά τους ευλόγησε και με έναν ακόμη τρόπο. 
Να έχουν αυτήν την μοναδική παρρησία προς τον Εγγονό τους Χριστό για να μπορούν μέχρι και τις ημέρες μας και για πάντα να κάνουν όλα αυτά τα θαύματα φέρνοντας στους πιστούς προσκυνητές τους τα δώρα τους, τα παιδιά που τόσο χρειαζόμαστε για την ευτυχία μας, με την ιδιαίτερη ευχή της Αγίας Άννας για την λύση από τα δεσμά της ατεκνίας, που διαβάζεται από τους ιερείς μας στα νέα ζευγάρια που το ζητούν, στο μικρό παρεκκλήσι τους που βρίσκεται μέσα στην κατακόμβη του υπό κατασκευή ναού μας. 



Το πρόγραμμα 
της Μικράς Πανηγύρεως του Ιερού Ναού μας.


TAG