ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ & ΒΛΑΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ευκαρπία,
λεβεντιά και παράδοση 
από τους Μικρασιάτες και τους Βλάχους μας.

       Γέμισε η πλατεία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από τους κατοίκους της Ευκαρπίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συλλόγων της, των Μικρασιατών και των Βλάχων,που μας έδειξαν με την συνεργασία και την κοινή προσπάθεια τους, πως μπορούν  να πετύχουν πράγματα που από μόνοι τους δεν θα κατάφερναν ποτέ.

         Εκεί ήταν και το κανάλι "4Ε" που βιντεοσκόπησε όλη την εκδήλωση για να την προβάλει την Κυρική του Πάσχα στο πρόγραμμα του.


         Πρώτος ο Μικρασιατικός Σύλλογος"ΟΥΣΑΚ" ξεκίνησε την εκδήλωση με τα χορευτικά των μεγάλων και των μικρών και με την χορωδία  του.Μας ξενάγησαν με έναν τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν,μέσα από τα τραγούδια και τους χορούς της πατρίδας τους, που μπορεί να έχασαν με τον πιο βίαιο και απάνθρωπο τρόπο, μα ποτέ δεν ξέχασαν και δεν θα ξεχάσουν,όσο χορεύουν τους χορούς της και όσο τραγουδούν τα τραγούδια της.


 
   Άλλωστε Ευκαρπία (Ουσάκ) έλεγαν το χωριό τους στην Μικρά Ασία, Ευκαρπία λένε και τον καινούργιο τόπο  που έφτιαξαν εδώ, τον αγάπησαν σαν δικό τους,τον καλλιέργησαν,τον πότισαν με τον ιδρώτα και το αίμα τους και τώρα τον αναδεικνύουν και υπερηφανεύονται για αυτόν,αφού είναι δικό τους κατόρθωμα.
        Ακολούθησε ο Σύλλογος Βλάχων"ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ"μπαίνοντας στο κέντρο της πλατείας και προκαλώντας ρίγη χαράς και υπερηφάνειας σε βλάχους,ντόπιους,μικρασιάτες,ποντίους...στους πάντες.

        Λεβέντες με τις παραδοσιακές στολές τους,μπροστάρηδες στον χορό με το φλάμπουρο στα χέρια και ακολουθούσαν οι γυναίκες και τέλος το τμήμα με τα μικρά βλαχόπουλα, που μας άφησαν άφωνους με τις φιγούρες τους στον χορό.
       Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι ιερείς των τριών Ενοριών της Ευκαρπίας,ο Δήμαρχος του Δήμου "Παύλου Μελά"με τους Αντιδημάρχους του και τα μέλη του κοινοτικού διαμερίσματος της Ευκαρπίας,αλλά και όλοι οι κάτοικοι του τόπου μας που ήρθαν να καμαρώσουν το καλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του,τα νιάτα,μα και τους μεγαλύτερους,τους γνήσιους αντιπροσώπους της παράδοσης του.


      Το "4Ε" κατέγραψε αυτήν την τόσο όμορφη εκδήλωση έτσι δεν θα ξεχαστεί ποτέ και εμείς από την ιστοσελίδα της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων,Ιωακείμ κι Άννης των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας,κατόπιν υποδείξεων του ιερέως μας π.Χρυσοστόμου,προβάλουμε αυτήν την προσπάθεια των Συλλόγων του τόπου μας, των Μικρασιατών και των Βλάχων,για να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους,που αφήνουν τις δουλειές τους και τις οικογένειες τους για να αναδείξουν τις παραδόσεις και τις ρίζες μας...

...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!!!




Μεγάλο φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης, 
ακολουθεί παρακάτω...

























TAG