ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Το κάλεσμα του Δεσπότη μας

       Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου το απόγευμα στις 6.00 μ.μ,στο ξενοδοχείο "Capsis",      πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Μητόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και περιλαμβάνει την κοπή της Βασιλόπιτας των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων και την επιβράβευση την κυριών που συμμετέχουν σε αυτά, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα.
     Ο Σεβασμιότατος κατέφθασε στο χώρο της εκδήλωσης γύρω στις 6.30 μ.μ.
       Πρώτος τον λόγο πήρε ο π. Γεώργιος Μίλκας ευχαριστώντας τις κυρίες για την άοκνη προσπάθεια που κάνουν τόσα χρόνια στα Φιλόπτωχα Ταμεία και στα συσσίτια των Ενοριών,ενώ δεν παράλειψε να παρουσιάσει και τα παιδιά που ανέλαβαν τον τομέα της διασκέδασης του κόσμου,νέα ταλαντούχα παιδιά που μας κράτησαν συντροφιά με την μουσική και τα τραγούδια τους.
       Στην συνέχεια ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του,ευχαρίστησε και αυτός όλες τις κυρίες των Φιλοπτώχων Ταμείων και τόνισε την σπουδαιότητα του έργου τους.
       Αμέσως μετά ακολούθησε η ευλογία και η κοπή της βασιλόπιτας και ο Δεσπότης μας περνώντας από τραπέζι σε τραπέζι μοίρασε τα βασιλοπιτάκια και από ένα αναμνηστικό σε όλους τους παρευρισκόμενους.
        Το φλουρί φέτος έπεσε στην Ενορία των Αγίων Πάντων και έτσι η ευλογία του Αγίου Βασιλείου θα είναι κοντά τους στο δύσκολο έργο της φιλανθρωπίας,μια και η Ενορία αυτή έχει και το μεγαλύτερο Ενοριακό συσσίτιο της Μητροπόλεως μας.
     Παρούσα στην εκδήλωση αυτή και η Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης με τις κυρίες της διακονίας του Φιλοπτώχου Ταμείου και τον ιερέα της, που διασκέδασαν με το μουσικό πρόγραμμα και δέχτηκαν με χαρά τις προσωπικές ευχαριστίες του Δεσπότη μας που πέρασε και από το τραπέζι μας.
Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης η μουσική και τα τραγούδια των παιδιών της Ενορίας του  Ευαγγελισμού του Ευόσμου μας κράτησαν συντροφιά,αφήνοντας σε όλους μια γλυκιά ανάμνηση της συνάντησης αυτής.


 Νομίζω πως αξίζει ένα μεγάλο 
"ΜΠΡΑΒΟ" 
σε όλες αυτές τις κυρίες.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις πρωτεργάτριες του δικού μας Φιλόπτωχου Ταμείου.
Από τραπέζι σε τραπέζι,ευχήθηκε σε όλες τις κυρίες"Καλή Χρονιά",ο Δεσπότης μας.

TAG