ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2012

       ...Όλοι γίναμε καλύτεροι άνθρωποι!!!

         Το Άγιο Δωδεκαήμερο πέρασε και άφησε πίσω του, εσωτερική γαλήνη,περισσότερη ανθρωπιά και κατανόηση στα προβλήματα των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται.
        Μας έκανε λίγο πιο τακτικούς στις ακολουθίες της εκκλησίας μας,ακόμα οσφρηζόμαστε την μυρωδιά του θυμιάματος στην μύτη μας,τα λόγια του ιερέως στα αυτιά μας,τον πόνο του διπλανού μας, το κλάμα και την χαρά του καθώς συμπροσεύχεται πλάι μας.
       Μας έκανε λίγο πιο δυνατούς, έχοντας  πια τα όπλα της Ιεράς Εξομολογήσεως και της Θείας Κοινωνίας, για να αντέξουμε στους πειρασμούς της καθημερινότητάς μας.
       Ο νεογέννητος Χριστός, μας προτρέπει να γεννηθούμε μαζί Του, να βαπτιστούμε μαζί Του και αργότερα θα μας ζητήσει να είμαστε κοντά Του κατά την σταυρική Του θυσία, και να μην τον προδώσουμε.
       Επίλογος του Δωδεκαημέρου, τα Άγια Θεοφάνεια, η εορτή του καθαγιασμού των υδάτων, με την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού σε όλους τους ναούς της παγκόσμιας Χριστιανοσύνης.
       Έτσι και στην ταπεινή κατακόμβη μας, του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,στην Ενορία των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας, τελέστηκε πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και την παραμονή αλλά και ανήμερα των Θεοφανείων.
       Την παραμονή, ο εφημέριος του ναού μας, π. Χρυσόστομος, τέλεσε την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων,κατόπιν του Μεγάλου Εσπερινού μαζί με την Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου,ενώ συμπροσευχόμενος μαζί μας ήταν ο πολύ γνωστός και αγαπητός μας, αρχιμανδρίτης, π. Παύλος Ιωσηφίδης, που κήρυξε τον Θείο Λόγο και αργότερα τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό της παραμονής μαζί με τον  π. Χρυσόστομο,ο οποίος μετά το "δι'ευχών...",άκουσε τα κάλαντα των Θεοφανείων από τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων, πήρε μια βαθυά ανάσα και με τον Τίμιο Σταυρό στο ένα χέρι και την αγιαστούρα του στο άλλο,βγήκε στους δρόμους, έχοντας για βοηθούς τα παιδιά του ανώτερου κατηχητικού σχολείου της Ενορίας, που ο ίδιος διδάσκει,για να μεταδώσει το μήνυμα του καθαγιασμού σε όλη την Ενορία του.Σπίτι-σπίτι, πόρτα -πόρτα,ο ιερέας "φώτισε" όσους πρόλαβε την πρώτη μέρα,μέχρι αργά το απόγευμα.
         Ανήμερα των Θεοφανείων ήταν κατάμεστη από πιστούς η μικρή κατακόμβη μας και ζεστή από την αγνότητα των απλοϊκών και καλόψυχων ενοριτών μας. Ο ιερέας μας τέλεσε την Θεία Λειτουργία,κήρυξε τον Θείο Λόγο, μετάλαβε των Αχράντων Δώρων τον κόσμο και κατόπιν τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό, προτρέποντας τους πιστούς που νήστεψαν την προηγούμενη ημέρα να τον πιουν για καθαγιασμό ψυχής τε και σώματος.
        Αργότερα, ο ιερέας και η συνοδεία του,ξαναβγήκαν στους δρόμους  για να "φωτίσουν" και τα υπόλοιπα σπίτια της συνοικίας των Ανθοκήπων.Ο κόσμος που τους συναντούσε στον δρόμο έτρεχε να ασπαστεί τον Τίμιο Σταυρό και να ευλογηθεί από τον ιερέα που έψαλε συνεχώς το απολυτίκιο των Θεοφανείων.
      Ο ιερέας μας, παρότι κουρασμένος λόγω των εορτών και με μικρά προβλήματα υγείας που τον απασχολούν τον τελευταίο καιρό, μας υποσχέθηκε πως ο "φωτισμός" των σπιτιών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες μέχρι και της αποδόσεως της εορτής των Θεοφανείων, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου.

ΚΑΛΟΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ  !!!


"Κάτω στον Ιορδάνη τον ποταμό, κάθεται η κυρά μας η Παναγιά..."
Ξαναγέμισαν και πάλι οι δρόμοι με τα παιδιά μας που λένε τα κάλαντα των Θεοφανείων.

...και φυσικά ξέρουν ότι ο π.Χρυσόστομος θα τους δώσει το πιο καλό φιλοδώρημα.

Η κ. Ζωή Σαββίδου που περίμενε υπομονετικά τον ιερέα να της" φωτίσει "το σπίτι.

Η κ.Δέσποινα Εφραιμίδου φωτογραφίζετε με τον ιερέα μας, που "φώτισε" το σπίτι της.


"Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..."




Περιστοιχισμένος ο ιερέας από τους ιερόπαιδες και τους ιεροψάλτες του ναού, τελεί τον Μ.Αγιασμό.



ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ....
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.!!!
























ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ....ΚΑΙ ΤΩ ΘΕΩ ΔΟΞΑ.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

TAG