Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΑΝΝΑ ΜΑΣ...ΠΕΡΙΜΕΝΕ!!!



                          ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΣΣΑ

       Κατάμεστο το λεωφορείο μας από προσκυνητές της Αγίας Κυράννας ξεκίνησε από τον ναό μας με κατεύθυνση την Όσσα, όπου μας περίμενε ο π. Θωμάς, εφημέριος του ναού.
       Στην διαδρομή μέσα στο λεωφορείο, η κ. Ουρανία μας έκανε τον καθιερωμένο κάθε Τετάρτη , κύκλο μελέτης  Αγίας Γραφής, αφιερωμένο αυτήν την φορά στον Άγιο Διονύσιο, επίσκοπο Αιγίνης και  σ' ένα από τα πολλά θαύματα του.
      Μόλις φθάσαμε στον ναό, προσκυνήσαμε την χρυσή λάρνακα της Αγίας, κάναμε την Ιερά Παράκληση της και ο π. Χρυσόστομος, εφημέριος του ναού μας των Αγίων Θεοπατόρων, μνημόνευσε με κατάνυξη τα ονόματα των παρευρισκομένων, των συγγενών και φίλων τους, υπέρ υγείας και θείας βοηθείας, ενώ στο τέλος ο π. Θωμάς μας μίλησε για τον βίο της Αγίας, το μαρτύριο της και μας είπε ιστορίες από την ζωή της που δεν γνωρίζαμε.
     Κατόπιν κατευθυνθήκαμε στον παλαιό ναό, όπου και προσφάτως βρέθηκε το σεπτό λείψανο της, δίπλα στην Αγία Τράπεζα.Εκεί ακόμα ευωδιάζει το άρωμα της Αγίας, το ρόδον, που γέμισε τον ναό και τις ψυχές μας.
     Οι δύο ιερείς με περισσή ευλάβεια ευλόγησαν πάνω στο σκάμμα που βρέθηκε το λείψανο, που ήταν προστατευμένο με τζάμι, διάφορα φυλακτά των προσκυνητών, ενώ ο π. Θωμάς μας διηγήθηκε όλο το ιστορικό της εύρεσης των λειψάνων εκεί.
       Η νύκτα μας πρόλαβε, έτσι αποχαιρετήσαμε τον π.Θωμά, του ευχηθήκαμε καλή δύναμη στο έργο του, και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, λίγο ταλαιπωρημένοι λόγω του κρύου και της υγρασίας του Βερτίσκου, μα εμφανώς ανανεωμένοι ψυχικά και πνευματικά.

                                            Βοήθεια μας η Αγία Κυράννα!!!



Όλος ο παλαιός ναός όπου και βρέθηκε το λείψανο της Αγίας ευωδίαζε τριαντάφυλλο.


Μπροστά στον Ιερό Ναό ο π. Χρυσόστομος με τις προσκυνήτριες της Αγίας Κυράννας.


Ανεκτίμητος θησαυρός το σεπτό λείψανο της Αγίας για τους Οσσαίους.


Με τον π. Θωμά, εφημέριο του Ιερού Ναού, μπροστά στην λάρνακα της Αγίας.

Η χρυσή λάρνακα της Αγίας Κυράννας.

Η κα. Ουρανία κυκλάρχισσα της Ενορίας μας.

 Πάντα μαζί  ο  παλιός Πρόεδρος μας, κ. Νιγδέλης με την σύζυγο του.

Οδηγός μας,ο κ.Δημήτρης πάντα μας προσφέρει το λεωφορείο του για τις εξορμήσεις μας.

TAG