Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ & ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2023-2024...

Γέμισαν και πάλι οι γειτονιές των Ανθοκήπων με άνθη...με τα παιδιά μας!!!

       Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2023, λίγες ημέρες πριν η Αγία Ορθόδοξος Εκκλησία μας εορτάσει την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ετελέσθη σχεδόν ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία της Ελληνικής επικράτειας, ο Αγιασμός για την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, του 2023-2024. 
   Μια χρονιά που ομολογουμένως..."μυρίζει" κανονικότητα πια, ενώ στα προσωπάκια των παιδιών μας...χωρίς μάσκες πια!!! βλέπουμε την αγάπη τους για το σκολειό, τους δασκάλους τους, τους συμμαθητές τους, βλέπουμε την χαρά της συντροφικότητας, την κοινωνικοποίηση, όλα αυτά δηλαδή που τους έλλειψαν τα τελευταία δυο...και βάλε !!! χρόνια, τα βλέπουμε να απολαμβάνουν την χαρά της μάθησης, του παιχνιδιού και της διασκέδασης, χωρίς αντιπερισπασμούς και ασχήμιες, από τον τρόμο του κορωνοϊού και της πανδημίας του, που διέλυσε τον κοινωνικό ιστό και δυσκόλεψε την ζωή μας, ενώ αναστάτωσε παντελώς την καθημερινότητα των παιδιών μας, ειδικά στο Σχολείο τους.
       Στην δική μας γειτονιά, την συνοικία των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, του 2023-2024, στο καινούργιο, ανακαινισμένο και...τριώροφο πια Σχολείο μας, το 3ο Δημοτικό Σχολείο των Ανθοκήπων, που μετά από ένα χρόνο ταλαιπωρίας για τους μαθητές του, αλλά και τους γονείς του, αφού χρειάστηκε να χωριστούν οι τάξεις και να φιλοξενηθούν σε τέσσερα άλλα γειτονικά Σχολεία για τις ανάγκες της επέκτασης, της προσθήκης ενός ακόμα ορόφου και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης του, τώρα που τα έργα τελείωσαν, τα παιδιά μας απολαμβάνουν από πέρυσι το ολοκαίνουργιο Σχολείο τους, που πληροί όλες τις προδιαγραφές ενός μοντέρνου και άρτιου εκπαιδευτηρίου, ενώ όλη η ταλαιπωρία της χρονιάς που πέρασε έχει ήδη  ξεχαστεί. Μα και για το 4ο  Νηπιαγωγείο μας, η χρονιά θα είναι ξεχωριστή με την Διευθύντρια του και τους παλαιούς και νέους Νηπιαγωγούς και βοηθούς της, που με όρεξη και αγάπη θα αναλάβουν στα πρώτα άγουρα βήματα τους τα μικρότερα παιδιά των Ανθοκήπων. 
     Φέτος τον καθιερωμένο ετήσιο Αγιασμό για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς 2023-2024, ετέλεσαν οι δυο ιερείς της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, εδώ στους Ανθοκήπους της Νέας Ευκαρπίας, ενώ υπήρχαν και εκπρόσωποι από τον Δήμο μας του Παύλου Μελά, αλλά και εκπρόσωπος από την  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κος Κίκης Αθανάσιος ο οποίος είναι και ενορίτης μας, με την κα Αθανασία Κυρέζη, την Διευθύντρια του Σχολείου μας να προεξάρχει του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού. 
    Στο τέλος του Αγιασμού, ο π. Χρυσόστομος Κοτσίδης διάβασε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα, προς του μαθητές, δασκάλους και γονείς, ενώ ο έτερος π. Χρυσόστομος Τελίδης κάλεσε όλα τα παιδιά και στα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας μας, την "Ιθάκη" μας, που θα αρχίσουν στις αρχές του επόμενου μήνα, του Οκτωβρίου, αλλά βρήκε την ευκαιρία και μοίρασε κατά παράδοση σ' όλους τους εκπαιδευτικούς από μια ευλογία για την καινούργια σχολική χρονιά, ενώ στην Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας έδωσε έναν ευλογημένο Άρτο από την Πανηγυρική Αρτοκλασία της Ενορίας μας που έγινε την παραμονή της Εορτής της Σύναξης των Αγίων Θεοπατόρων, αλλά και το Ημερολόγιο-Αγιολόγιο του 2024 της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων για να στολίζει καθ' όλην την νέα χρονιά το γραφείο της και το γραφείο των δασκάλων.
      Σειρά είχε μετά, για τον Αγιασμό της νέας Σχολικής Χρονιά 2023-2024, το 4ο Νηπιαγωγείο της γειτονιάς μας, όπου εκεί υποδέχθηκαν τους ιερείς μας, μαζί δάσκαλοι και παιδιά με τους γονείς τους, με "πρωταγωνιστές", φυσικά, τους λιλιπούτειους μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, οπότε και λίγο μετά τις 10.00 π.μ. τέλεσαν τον Αγιασμό, επισφράγισαν την φιλία και την συνεργασία εκ νέου με την Διευθύντρια του, την κα Γιάννα Καπλάνη, στην οποία και ο π. Χρυσόστομος Τελίδης έδωσε ως ευλογία έναν ευλογημένο Άρτο από την Αρτοκλασία της παραμονής της Μεγάλης Πανηγύρεως μας, ενώ μοίρασε και τους υπολοίπους νηπιαγωγούς και εργαζομένους  από μια ευλογία σ' όλους, ενθύμιο της αρχής του νέου σχολικού έτους, που ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. 
      Και στους δυο αυτούς χώρους εκπαίδευσης των μαθητών της γειτονιάς των Ανθοκήπων, όπως και παραπάνω ειπώθηκε, ο π. Χρυσόστομος προσκάλεσε όλα τα παιδιά, και των δύο σχολείων της ενοριακής του περιφερείας, στο Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων και την Ενοριακή Νεανική Εστία τους την "Ιθάκη" τους, όπως από την αρχή την ονόμασαν τα ίδια τα παιδιά με τους κατηχητές και τις κατηχήτριες τους, όπου σε αυτό θα διευρύνουν ομαλά και υγιώς τις γνώσεις τους για την Πίστη μας και την Ορθοδοξία, μέσα από το παιχνίδι και την διασκέδαση, ενώ παράλληλα  θα κοινωνικοποιηθούν και συγχρόνως θα μάθουν τον Χριστό, την Εκκλησία Του και τους Αγίους μας, μέσα από τις δραστηριότητες των κατηχητικών μας με τραγούδια, εκδρομές, αυτοσχέδια θεατρικά, τις γιορτές τους και τόσα ακόμα για να μπορέσουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, χρήσιμοι και "όμορφοι" στα μάτια του Θεού και των συνανθρώπων τους, αλλά παράλληλα και καλύτεροι Χριστιανοί. 
...τα Κατηχητικά Σχολεία, σε όλην την Ελληνική επικράτεια, επίσημα 
ανοίγουν τις πύλες τους, όπως κάθε χρονιά, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Κυριακή του Σπορέως, που φέτος είναι την Κυριακή 15/10/2023, με το δικό μας κατηχητικό όμως να ξεκινά ανεπίσημα νωρίτερα, 
δειλά-δειλά, με τις πρώτες διερευνητικές συναντήσεις μαςπιθανότατα το Σάββατο  της 30ης Σεπτεμβρίου 2023, ενώ το Σάββατο της 14ης Οκτωβρίου 2023 θα γίνει και η μεγάλη γιορτή μας για την νέα κατηχητική χρονιά του 2023-2024. 
Αρχικά με μια Θεία Λειτουργία ειδικά για τα παιδιά έξω από το Άγιο Βήμα, μετά με τον Αγιασμό για την νέα κατηχητική χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας, και κατόπιν ο ιερέας λειτουργός μας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, και Πρόεδρος της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, της "Ιθάκης" μας, θα μοιράσει στα κατηχητόπουλα μας το αντίδωρο και μια γλυκιά λιχουδιά, αλλά και ένα αναμνηστικό δώρο για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς. Η γιορτή μας μετά θα μεταφερθεί στο προαύλιο για παιχνίδι και διασκέδαση, ενώ στο τέλος, μεσημέρι πιά, θα πάρει φωτιά η ψησταριά της εκκλησιά μας και με ψητάδες τους μπαμπάδες μας θα ψήσουμε σουβλάκια και άλλες λιχουδιές για παιδιά μας και τις μαμάδες μας να τηγανίζουν πατάτες για τα παιδιά τους που θα έχουν πεινάσει, για να κλείσει η γιορτή έναρξης της νέας Κατηχητικής Χρονιάς 2023-2024, με τον ιερέα μας να αποχαιρετά παιδιά και γονείς, ευχόμενος Καλή Αντάμωση το επόμενο Σάββατο, μα και κάθε Σάββατο από τις  10.00 π.μ. έως την 1.00 μ.μ. για τα κορίτσια, και από τις 2.00 μ.μ. έως τις 5.00 μ.μ. για τα αγόρια μας)   
Για φέτος, όπως και παραπάνω αναφέραμε, επέλεξε ο προϊστάμενος της Ενορίας μας, να προσφέρει στις Διευθύντριες των σκολειών μας το νέο ημερολόγιο του Ιερού Ναού μας για το 2024, αφιερωμένο...που αλλού !!! στους Αγίους προστάτες μας, τους Δικαίους Θεοπάτορες, τον Ιωακείμ και την Άννα, τον "Παππού" και την "Γιαγιά" της Ορθοδοξίας, και φυσικά στην Παναγία κόρη τους, που όλοι μαζί πρεσβεύουν στον Χριστού μας και Εγγονό των Αγίων μας, για τα άτεκνα ζευγάρια που προσφεύγουν στην καινούργια αυτή, και μοναδική στον κόσμο  εκκλησιά τους, για να τους δώσουν το δώρο της τεκνοποιίας που τόσο επιθυμούν, ενώ μέσα στο ημερολόγιο μας, υπάρχει και σημείωμα του πατρός Χρυσοστόμου, με λίγα λόγια για το διαλεχτό αυτό ζευγάρι της Παλαιάς Διαθήκης, του Ιωακείμ και της Άννης και πολλά στοιχεί για την νεοϊδρυθείσα Ενορία μας. 
       Τέλος ο π. Χρυσόστομος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να ευλογήσει 
τους γονείς και τους συγγενείς των παιδιών, που συμμετείχαν προσευχητικά στους Αγιασμούς και των δυο Σχολείων μας, αλλά δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει επίσης, που του εμπιστεύονται ότι πιο πολύτιμο έχουν...τα παιδιά τους, στα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας μας, στην όμορφη  "Ιθάκη" των Αγίων Θεοπατόρων, γονείς οι οποίοι και ήρθαν σήμερα να καμαρώσουν τα "βλαστάρια" τους στην πρώτη μέρα στο Σχολείο τους, ενώ ανανέωσε το ραντεβού τους, από αυτήν την καινούργια και φρέσκια χρονιά στην  κατακόμβη του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων, που θα γίνει από φέτος το ορμητήριο τους, μιας και η μετακόμιση της λατρευτικής ζωής της Ενορίας μας στον επάνω περίλαμπρο Ναό μας, άφησε την κατακόμβη μας ελεύθερη για τις ανάγκες των κατηχητικών της "Ιθάκης" μας, αλλά και του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου μας.
Καλή σχολική και κατηχητική χρονιά!!!
Καλοφώτιστα να 'ναι όλα τα παιδιά μας !!!
Ο Αγιασμός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας






































Ο Αγιασμός του 4ου Νηπιαγωγείου, 
Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας













Καλή σχολική & κατηχητική χρονιά σ΄ όλα τα παιδιά μας...
2023-2024
TAG