ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 2023 & ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ" !!!

Η πιο συγκινητική Ανάσταση μετά από τρία χρόνια !!!

Χριστός Ανέστη αδελφοί μου !!!

Μετά την Αφή του Αγίου Φωτός γύρω στις 9.30 μ.μ. το Μεγάλο Σάββατο ακολούθησε στις 11.30 μ.μ. το "Δεύτε λάβετε Φώς" μέσα στην εκκλησιά μας και αμέσως μετά ψάλλαμε 10 φορές το "Χριστός Ανέστη" μετά το Ευαγγέλιο της Ανάστασης, έξω από τον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό μας, στα μαρμάρινα σκαλιά και στο μεγάλο προαύλιο του.

Ο κόσμος πολύς, οι πιστοί, ο λαός του Θεού, γέμισαν ξανά την τεράστια πλατεία των Αγίων Θεοπατόρων, μετά από τρία ολόκληρα χρόνια εγκλεισμών και αποκλεισμών λόγω της πανδημίας, ενώ με αναμμένες λαμπάδες και τα κόκκινα αυγά τους ανά χείρας μετέδιδαν από στόμα σε στόμα το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως..."Χριστός Ανέστη" για να πάρουν αμέσως την απάντηση και την επιβεβαίωση πως..."Αληθώς Ανέστη"

Οι αγκαλιές και τα φιλιά περίσσευαν από τους χιλιάδες των πιστών που παρευρέθησαν στην Ενορία μας, μπροστά από την καινούργια εκκλησιά των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, στην μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας, και όλοι ενωμένοι σαν ένας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, οικογένειες, συγγενείς και φίλοι, οι ιεροψάλτες μας, οι επίτροποι, οι συνεργάτες, τα παπαδάκια του ναού, οι ιερείς μας, όλοι μαζί ένα μπερδεμένο, μπλεγμένο και πλεγμένο σφιχτά...μα τόσο ευλογημένο κουβάρι, ψάλλαμε το "Χριστός Ανέστη", ανταλλάσσοντας αναστάσιμες ευχές  μεταξύ μας. 

Οι ιερείς μας, Χρυσόστομοι και οι δυό!!!  συγκινημένοι και αυτοί, έψαλλαν το "Χριστός Ανέστη" στο πλατύσκαλο του ναού και μπροστά από την στολισμένη εικόνα της Αναστάσεως, ενώ αμέσως μετά προσκάλεσαν τους πιστούς να προσέλθουν μέσα στην εκκλησία για να συνεχιστεί αυτή η μοναδική Θεία Λειτουργία που μόλις άρχισε και θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ακολούθησαν τους ιερείς μας, μάλιστα ήταν πολλοί περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, ενώ συγκινητική ήταν και η προσελεύση σχεδόν όλων  στην Θεία Κοινωνία λίγο πριν το τέλος της ομορφότερης αυτής Θείας Λειτουργίας μέσα στο τυπικό της Εκκλησίας μας.

Διαβάστηκαν και τα κόκκινα αυγά από τους ιερείς μας και μοιράστηκαν ευλογημένα μαζί με το αντίδωρο στον κόσμο, ενώ κατόπιν οι πιστοί με τις αναμμένες τις λαμπάδες τους στο χέρι με το ανέσπερο Φώς της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων, αποχώρησαν για τα σπιτικά τους για να παρακαθήσουν στο πασχαλινό τραπέζι με τα παραδοσιακά εδέσματα.

Χριστός Ανέστη αδελφοί μου!!! 

Αυτός θα είναι ο χαιρετισμός μας από εδώ και εμπρός μέχρι την Ανάληψη του Κυρίου μας, πρωΐ-μεσημέρι-βράδυ!!! Ούτε καλημέρα, ούτε καλησπέρα, ούτε καληνύχτα!!! Αλλά και η απόκριση αυτού του χαιρετισμού θα είναι μια και μοναδική...

Αληθώς Ανέστη!!! 

*Ατελείωτες οι φωτογραφίες που τράβηξαν τα παιδιά της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας των Κατηχητικών Σχολείων μας, τις οποίες και τις αναρτούμε στην ιστοσελίδα και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλοντας να σας κάνουμε μετόχους στα εκκλησιαστικά και λατρευτικά δρώμενα της Ενορίας μας και γιατό όχι συμμέτοχους στην αποπεράτωση αυτής της εκκλησιάς που όμοια της δεν υπάρχει αφού είναι ο μοναδικός Ενοριακός Ιερός Ναός σε όλην την επικράτεια...ίσως και παγκοσμίως!!! 

Δείτε...




































Χριστός Ανέστη !!!

TAG