ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ.

Είδησις:
     Προς τιμή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτουτου νεοαγιοκαταταχθέντος και τόσο λαοφιλούς Αγίου της Εκκλησίας μας, θα τελεστεί στην κατακόμβη του Ιερού Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, η Ιερά και κατανυκτική Ακολουθία της Αγρυπνίας, την παραμονή της εορτής του, την Πέμπτη 11η Ιουλίου 2019, στις 8.30 το βράδυ μέχρι τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα. 
     Στον Εσπερινό της εορτής, στην Λιτή και κατόπιν στην Αρτοκλασία, θα εισοδευτεί μικρό τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του ιατρού, 
Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, το οποία θησαυρίζεται πάντα στον Ιερό Ναό μας και κατόπιν θα προσκυνήσουμε στην συνέχεια.                
    Αργότερα μέσα στην νύκτα, και κατά την διάρκεια των Αίνων  στον Όρθρο, θα χριστούν όλοι οι συμμετέχοντες με το ευλογημένο έλαιο της κανδήλας του Αγίου, που θα καίει μπροστά στην εικόνα του στο κέντρο της κατακόμβης μας. 
    Μετά το "Δι' ευχών..." θα μαζευτούμε στο  Αρχονταρίκι της κατακόμβης του Ιερού Ναού μας, για το καθιερωμένο κέρασμα, αυτήν την φορά δροσερό καρπούζι θα κόψουν οι κυρίες της διακονίας της Ενορίας μας, "δια τον κόπον της Αγρυπνίας",  σε όλους τους αγρυπνούντες και "επαργρυπνούντες" αδελφούς που θα συμμετάσχουν. 
    Σας προσκαλούμε να έρθετε στην κοινή αυτή βραδινή προσευχή μας!!! 
Σας περιμένουμε...
...και Καλή Αγρυπνία!!!
TAG