ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

έκλεισε η Μεγάλη Πανήγυρις της Ενορίας μας...
...για όλους όσους συμμετείχαν στην οργάνωση της, άνδρες γυναίκες και παιδιά, και βοήθησαν ώστε να γίνει αυτή η όμορφη ετήσια γιορτή της εκκλησίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, που βρίσκεται στους Ανθοκήπους της Νέας Ευκαρπίας, ακόμα καλύτερη χρόνο με τον χρόνο.
    Με δυο διαδοχικές συναντήσεις κανόνισε ο προϊστάμενος του Ναού. π. Χρυσόστομος Τελίδης να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές τις διοργάνωσης της φετινής μεγαλειώδους, κατά γενική ομολογία, Πανηγύρεως της Ενορίας μας, που έγινε την Παρασκευή 8, Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, πρώτα μέσα στην κατακόμβη που προσωρινά φιλοξενεί τις δραστηριότητες της εκκλησίας μας, την οποία τώρα χτίζουμε από επάνω και σε λίγο, πρώτα ο Θεός, σε αυτήν θα τελούμε όλες τις Ακολουθίες και τα Μυστήρια της Ενορίας μας, και κατόπιν στην μεγάλη και
όμορφη πλατεία των Αγίων μας, το Σαββατοκύριακο της γιορτής των πολιούχων Αγίων μας, του Ιωακείμ και της 'Αννας, με λαογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, κέφι, χαρά διασκέδαση, χορό, τραγούδια  και φαγητό, όπου συμμετείχαν τέσσερις και πλέον χιλιάδες προσκυνητές και επισκέπτες.
    Η πρώτη συνάντηση έγινε για τις κυρίες μας, το απόγευμα της Τρίτης 3ης Οκτωβρίου 2017, στο Αρχονταρίκι της κατακόμβης της εκκλησιάς μας, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στους Αγίους μας που τελείτε στον Ναό μας κάθε Τρίτη υπέρ ευτεκνίας και καλλιτεκνίας και τεκνογονίας των ζευγαριών που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και προσέρχονται στον Ναό μας για να ζητήσουν από τους Αγίους μας, τον Ιωακείμ και την Άννα, τους προστάτες των άτεκνων ζευγαριών, 
το δώρο της πρεσβείας τους στον Εγγονό τους Χριστό, για να τους χαρίσει ένα παιδί.
    Πάνω από τριάντα γυναίκες μαζεύτηκαν στην μικρή αυτή εορταστική συνάντηση για να μπορέσει ο π. Χρυσόστομος να τις ευχαριστήσει για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν και φέτος ώστε να γίνει η Πανήγυρις των Αγίων της γειτονιάς των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας. 
    Καφές και κεράσματα συνόδευαν την όμορφη αυτή στιγμή, ενώ στο τέλος ο π. Χρυσόστομος, μοίρασε σε όλες τις κυρίες από ένα αναμνηστικό δώρο μαζί με την αγάπη και τις ευχές του. Για φέτος επέλεξε δυο όμορφες πορσελάνινες κούπες για το τσάϊ ή τον καφέ τους μαζί με το μυρωμένο λαδάκι από την ακοίμητη κανδήλα των Αγίων μας, αλλά και μια μικρή εικόνα, αντίγραφο της Εφεστίου Εικόνος μας για να τους φυλά και να τους προστατεύει στην καθημερινότητα τους. 
    Τέλος αποχαιρέτησε μια-μια όλες τις κυρίες μας, 
τις έδωσε ραντεβού για το επόμενο Πανηγύρι της εκκλησίας μας με την ευχή αυτό να μην γίνει στην κατακόμβη αυτή αλλά ψηλά, στον υπέργειο Ναό μας που τελειώνει σε λίγο η εσωτερική του διαμόρφωση και εκεί "Δόξη και τιμή" θα τελεστεί η μεγάλη γιορτή της Ενορίας μας για το 2018.
    Το απόγευμα της επόμενης Δευτέρας, 9 Οκτωβρίου 2017, ο π. Χρυσόστομος οργάνωσε και την συνάντηση με τους άνδρες που βοήθησαν στην Πανήγυρη μας και επειδή δεν ήταν και τόσοι πολλοί, μόλις δώδεκα...αλλά παλληκάρια, αυτή έγινε στους φιλόξενους χώρους της καφετέριας του φίλου και συγχωριανού μας, κου Παντελή Νιγδέλη, που πάντα μας βοηθά στις δραστηριότητες της Ενορίας μας.
     Σερβιρίστηκε ο καφές και ο πάτερ κάνοντας τον απολογισμό του τριημέρου της Πανηγύρεως, ευχαρίστησε όλους όσους παρευρίσκονταν στην συνάντηση, αλλά και αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν, μοιράζοντας τους και από ένα μικρό δωράκι, αντίδωρο στις υπηρεσίες τους και στην διακονία της γιορτής της Ενορίας μας. Ένα μικρό δερματόδετο σημειωματάριο ήταν η ευλογία της Ενορίας για τους άνδρες μας με την ιδιόχειρη υπογραφή του και τις ευχές του για αυτούς και τις οικογένειες τους.
     Τους αποχαιρέτησε συγκινημένος, τους συγχάρηκε για την πρόθυμη ανταπόκριση τους και στο φετινό κάλεσμα του και τους είπε πως χωρίς αυτούς, αλλά και τις κυρίες, που υπερέβαλαν εαυτόν, ειδικά φέτος που το πρόγραμμα της Πανηγύρεως ήταν ιδιαίτερα βεβαρημένο λόγω και της Αγρυπνίας που προστέθηκε σε αυτό, η μεγάλη γιορτή που κάνει κάθε χρόνο η Ενορία των Ανθοκήπων προς τιμήν των μεγάλων Αγίων της, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και της Άννας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχε τα ευμενή σχόλια, τόσο του Επισκόπου μας, όσο και των επισήμων προσκεκλημένων μας αλλά και των επισκεπτών και προσκυνητών του Ιερού Ναού μας.
Σας ευχαριστούμε όλους 
μέσα από την καρδιά μας...
...και του χρόνου, πρώτα ο Θεός, 
στην επάνω εκκλησιά μας!!!    
TAG