ΕΙΔΗΣΙΣ: ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ...
Η προσευχή των μαθητών μας...
     Μετά την Αγρυπνία που τελέσαμε στην Ενορία μας την Παρασκευή 12/5, ακολουθεί αυτήν την Παρασκευή 19/5 στις 6.30 μ.μ, μια ειδική Παράκληση στον Ζωοδότη Χριστό μας, για τα παιδιά μας που δίνουν προαγωγικές ή πανελλαδικές εξετάσεις, τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, αλλά και τους φοιτητές που σε λίγο αρχίζει η εξεταστική τους στο Πανεπιστήμιο.

     Η Ενορία μας, στην προσπάθεια της να σταθεί κοντά στους νέους, προσεύχεται για αυτούς καθ' όλη την διάρκεια του έτους, όμως ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο επαγρυπνεί έτι περισσότερο και στέκεται πνευματικά στο πλευρό των μαθητών της, με τις ιδιαίτερες Ακολουθίες, που προτάσσει για τον λόγο αυτό το τυπικό της Εκκλησίας μας. 
      Έτσι καλεί και προσκαλεί όλη την νεότητα της γειτονιάς των Ανθοκήπων, μα και τους γονείς, τους φίλους και τους καθηγητές τους αυτήν την Παρασκευή 19/5 το απόγευμα, στην εκκλησία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, για να ενώσουμε τις προσευχές μας στον Ζωοδότη Χριστό και να του ζητήσουμε φωτισμό και υγεία για τους αγώνες τους που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη στον στίβο της μάθησης και της Παιδείας.
      Επίσης, την ημέρα αυτή και κατά την τέλεση της Ιεράς Παρακλήσεως, θα τεθούν σε προσκύνηση Ενθύμια του Παναγίου Τάφου από τα Ιεροσόλυμα, τα οποία και θησαυρίζονται στον Ναό μας από το 2013, όπως επίσης και "Τίμιο Ξύλο" από τον Σταυρό του Κυρίου μας, προς πνευματική βοήθεια και προστασία των παιδιών. Η φετινή αναμνηστική ευλογία που θα δώσει η Ενορία μας στους μαθητές και σπουδαστές των Ανθοκήπων, θα είναι ένας μικρός φακός που θα τους "φωτίζει" στα σκοτεινά σημεία της πορείας τους και μια μικρή πυξίδα που πάντα θα τους "δείχνει" την σωστή κατεύθυνση. 
      Ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, μετά το πέρας της Παρακλήσεως, θα πεί δυο λόγια συμβουλευτικά στους μαθητές, θα τους μοιράσει μαζί με τον συνεφημέριο του, π. Χρυσόστομο Κοτσίδη, όλους από μια ευλογία που θα τους συντροφεύσει κατά την ώρα των εξετάσεων και εν τέλει ένα κέρασμα θα περιμένει όλους στο Αρχονταρίκι της κατακόμβης του Ναού μας και μια αναμνηστική φωτογραφία που θα στολίσει τα σχετικά άρθρα της ιστοσελίδας της "Ιθάκης", της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, η οποία είναι: (www.enetheopatoron.blogspot.gr), αλλά και αυτά της ιστοσελίδας του Ιερού Ναού μας, που είναι: (www.intheopatoron.blogspot.gr)
      Παράλληλα μπορείτε αν θέλετε να μας βρείτε και να μας κάνετε φίλους στο facebook, ή στο twitter, αλλά και να μας ακολουθήσετε στο youtube και να βλέπετε τα βιντεάκια που ανεβάζουμε με τις δραστηριότητες μας.
Καλή επιτυχία στους αγώνες σας!!!  
Ο Χριστός που ευλογεί τα παιδιά...
...ευλογεί και τους μαθητές μας.

TAG