Η ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ 2016 "ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ" Ι.Ν ΑΓ. ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΗΣ.

      Κατακαλόκαιρο και η Ορθοδοξία μας δεν σταματά να εορτάζει και να πανηγυρίζει τους Αγίους της, μια και το Συναξάρι της είναι γεμάτο από Αγίους, αλλά και Οσίους και Μάρτυρες, άνδρες και γυναίκες, καθ' όλην την διάρκεια του έτους. 
      Ο Ιούλιος είναι αδιαμφισβήτητα ο μήνας της Θεοπρομήτορος Άννας, της Μητέρας της Παναγίας μας με κορύφωση την 25η του μηνός και την Αγία Κοίμηση της και είναι ο πρόδρομος μήνας για τον Αύγουστο που ακολουθεί, έναν μήνα που ο Έλληνας τον έχει αφιερώσει στην Παναγία μας, την γλυκιά Κόρη της Αγίας Άννας, με αποκορύφωμα και αυτός την εορτή της Κοιμήσεως της, τον Δεκαπενταύγουστο.
      Η Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, με την ομώνυμη εκκλησία της, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας στην Δυτική Θεσσαλονίκη, εορτάζει και πανηγυρίζει την 24η & 25η Ιουλίου του 2016, όπως κάθε χρόνο, την Αγία Άννα, την "Γιαγιά" της Ορθοδοξίας, με Θείες Λειτουργίες, με Αγιασμό, με Πανηγυρικό Εσπερινό, Λιτή και Αρτοκλασίες που φέρνουν οι εορταζόμενες Άννες της όμορφης συνοικίας μας, αλλά και από την Θεσσαλονίκη και από αλλού μακρύτερα, προσφορές και τάματα για την εορτή τους, ζητώντας από την Αγία προστάτιδα τους, υγεία και 
ευημερία για τις οικογένειες τους, και πολλά ζευγάρια που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν, τις πρεσβείες της στον Εγγονό της Χριστό, μαζί με αυτές της Παναγίας κόρης τους, για να τους προσφέρει το Θείο Δώρο της τεκνογονίας, της ευτεκνίας και της καλιτεκνίας.
      Φέτος, όπως και πέρυσι άλλωστε, είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στην Μικρά Πανήγυρη της Κοιμήσεως της Άγίας Άννας, απεσταλμένο από την Μητρόπολη μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, τον Αρχιμανδρίτη, αλλά και φίλο και γνώριμο, καλλικέλαδο δάσκαλο της βυζαντινής μουσικής και πνευματικό καθοδηγητή της Ενορίας μας, π. Παύλο Ιωσηφίδη, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Αγίας Άννας.
      Στο βίντεο που ακολουθεί τον ακούμε να ψάλλει με τον δικό του ανεπανάληπτο τρόπο, κατά την διάρκεια της Ακολουθίας της Αρτοκλασίας, το "Θεοτόκε Παρθένε..." και το "Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν...", τα οποία και αποθανατίσαμε διακριτικά, προβάλλοντας τα με πολύ αγάπη στο κανάλι μας στο Youtube, αλλά στην ιστοσελίδα μας, www.intheopatoron.blogspot.gr, θεωρώντας πως και με αυτόν τον τρόπο βάζουμε ένα λιθαράκι στην προώθηση της τέχνης της Ορθοδόξου εκκλησιαστικής βυζαντινής μουσικής,
 η οποία από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ίδρυσης της Εκκλησίας, συνοδεύει και προάγει τον τρόπο λατρείας μας στον Θεό, μαζί με τις άλλες εκκλησιαστικές τέχνες, όπως αυτή της Αγιογραφίας, της Αργυροχρυσοχοΐας και αρκετές ακόμα.
      Ας ακούσουμε τον π. Παύλο Ιωσηφίδη και ας ζήσουμε μαζί του την ομορφιά αυτού του υπέροχου Ύμνου προς την Θεοτόκο μας, το "Θεοτόκε Παρθένε...", αλλά και το "Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν...", να τους αποδίδει τέλεια με την στεντόρεια και γάργαρη φωνή του...
Ας έχουμε την ευχή της Αγίας Άννας... 
και του χρόνου, πρώτα ο Θεός,
 στον επάνω περίλαμπρο Ναό μας!!!
TAG