ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΘΩΜΑ.

 Μια Θεία Λειτουργία με...
...όμορφες εκπλήξεις!!!     
        Ανήμερα της εορτής του Αποστόλου Θωμά, σύμφωνα με το μηνιαίο πρόγραμμα της Ενορίας μας, τελέσαμε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία. Αυτό που δεν ήταν προγραμματισμένο αλλά μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας, ήταν οι απρόσμενες επισκέψεις μας από νωρίς το πρωΐ, ο π. Παύλος Ιωσηφίδης, γνωστός και φίλος της Ενορίας μας, που λειτούργησε στον ναό μας και ο κος Στέλιος Ζαχαρίου με την όμορφη και καλλικέλαδη παρέα του, που μας έψαλλε από το αναλόγιο της φιλόξενης εκκλησιάς μας τους ύμνους της ημέρας, κάνοντας τον ναό μας να μοιάζει πως πανηγυρίζει και την Θεία Λειτουργία να γίνεται μια ζωντανή προσευχή στον εορταζόμενο Άγιο Θωμά, που ανέβηκε στον ουρανό ζεστή και ειλικρινής, μια παράκληση προς αυτόν τον μεγάλο ιεραπόστολο και μαθητή του Δημιουργού της Εκκλησίας μας, να πρεσβεύει στον "Κύριο μου και Θεό μου", όπως τον αποκάλεσε κατά την ώρα της ψηλάφησης και κατόπιν της προτροπής του Χριστού, για υγεία και μακροημέρευση της όμορφης γειτονιάς των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας , αλλά και όλου του κόσμου. 
        Η ιδέα της πανηγυρικής αυτής Θείας Λειτουργίας ξεκίνησε από τον π. Παύλο, που ευλαβείτε ιδιαίτερα τον Απόστολο Θωμά ως προστάτη της Μονής της μετανοίας του, της Καλύβης του Αποστόλου Θωμά στην έρημο του Αγίου Όρους, στην Μικρά Αγία Άννα και την Αδελφότητα των Θωμάδων, που βρήκε πρόσφορο έδαφος όμως στην φτωχική και ταπεινή, αλλά πάντα φιλόξενη και ζεστή κατακόμβη του ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, που προσωρινά στεγάζει τις λατρευτικές μας ανάγκες μέχρι την αποπεράτωση του υπέργειου ναού μας και υλοποιήθηκε από τον προϊστάμενο της εκκλησίας, π. Χρυσόστομο Τελίδη.
         Στην σημερινή ανάρτηση μας και στο άρθρο της θα δούμε εκτός από το φωτογραφικό υλικό του φακού της ιστοσελίδας μας και δύο βίντεο αντιπροσωπευτικά της Ακολουθίας της Θείας Λειτουργίας, κάνοντας σας έτσι μετόχους της χαράς της προσευχής μας, αλλά και μέρος της διαδικτυακής παρέας μας που σιγά-σιγά μεγαλώνει και διευρύνεται με την διακαή προσδοκία μας όμως να μην παραμείνει μόνο ηλεκτρονική και απρόσωπη, αλλά να γίνει με τον καιρό προσωπική και εκ του σύνεγγυς.
        Μια προσπάθεια που μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούμε να πετύχουμε τον τελευταίο καιρό, να σας κάνουμε δηλαδή όλους εσάς, που τώρα μας παρακολουθείτε μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας, να επισκεφθείτε τον ναό μας και να προσκυνήσετε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και της Άννας που θησαυρίζονται στον ναό μας.
                 Οι ιερείς μας προσφέρουν τα Ιερά Λείψανα σε προσκύνηση και διαβάζεται από αυτούς η ιδιαιτέρα ευχή της Αγίας Άννας "δια την λύσιν εκ των δεσμών της ατεκνίας", κάθε Τρίτη απόγευμα στον Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση που ακολουθεί προς τους Αγίους Θεοπάτορες,, μιας και ο Ιωακείμ και η Άννα είναι οι προστάτες των Άτεκνων ζευγαριών που δυσκολεύονται και ζητούν παρακλητικά την βοήθεια και τις πρεσβείες τους για την απόκτηση τέκνου, μαζί με την Παναγία κόρη τους στον Εγγονό τους Χριστό.      
        Αλλά εκτός από τις Τρίτες τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας τείθονται σε προσκύνηση και στις Κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες μας, όπου και διαβάζετε και πάλι στο τέλος της Λειτουργίας από τους ιερείς μας η ευχή της Αγίας Άννας στα νεαρά ζευγάρια που το επιθυμούν, στο μικρό παρεκκλήσι τους που βρίσκεται μέσα στον ναό μας.
Σας περιμένουμε και ευχόμαστε...
Χρόνια Πολλά!!! 
στους σημερινούς εορτάζοντες, 
τον Θωμά και την Θωμαή. 



Στην Θεία Λειτουργία που κάναμε για την εορτή του Αποστόλου Θωμά,
την Τρίτη 6η Οκτωβρίου 2015, λειτουργός μας ήταν ο π. ΠαύλοςΙωσηφίδης,
ενώ παρευρέθηκε, συμπροσευχήθηκε και μας έψαλλε από τοαναλόγιο του ναού
μας τους ύμνους της ημέρας, ο κος Στυλιανός Ζαχαρίου,πρωτοψάλτης του Ι.Ν
Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης, με την καλλικέλαδη συνοδεία του.
Στο βίντεο που παρακολουθείτε ο π. Παύλος εκφωνεί τα"Πληρωτικά"
από την Αγία Τράπεζα, ενώ ο κος Ζαχαρίου τον ακολουθεί
από το αναλόγιο του ναού μας.
Καλή ακρόαση!!!




TAG