Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015.

Τα "100 κατηχητόπουλα" 
της Ενορίας μας γιόρτασαν 
την λήξη των κατηχητικών τους.
     Ήταν μια πολύ όμορφη γιορτή που δεν έμοιαζε όμως με κανέναν άλλο εορτασμό μας, αφού περιείχε, όπως μας υποσχέθηκε ο π. Χρυσόστομος, τα πάντα. 
Αρχικά, νωρίς το πρωΐ, Θεία Λειτουργία, μετά την γιορτή μέσα στην εκκλησιά μας με τραγούδια, θεατρικά και τέλος προβολή του βίντεο με την ανασκόπηση της κατηχητικής χρονιάς που φεύγει, κατόπιν παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως στο τεράστιο προαύλιο μπροστά στον ναό μας που τώρα χτίζουμε και τέλος νόστιμο φαγητό στα κάρβουνα, φτιαγμένο με μεράκι από ψήστες άφθαστους, που δεν ήταν άλλοι από τα μεγαλύτερα κατηχητόπουλα μας που με την αγάπη και τον μόχθο τους τάισαν τα μικρότερα, αλλά και τις μαμάδες τους που συμμετείχαν και αυτές φέρνοντας πατάτες τηγανιτές που τόσο μας αρέσουν και σαλάτες για να χορτάσουν τα παιδιά τους, μετά και πάλι παιχνίδι, μπουγελώματα, ποδόσφαιρο και πολλά ακόμα δρώμενα, όλα προετοιμασμένα και οργανωμένα τέλεια από τους κατηχητές και τις κατηχήτριες μας.   
      Αλλά ας περιγράψουμε την ημέρα αυτή του Σαββάτου 6 του Ιούνη του 2015 με περισσότερες λεπτομέρειες, για όσους δεν κατάφεραν να έρθουν στην εκκλησιά μας και να χαρούν μαζί μας με την χαρά της όμορφης, κατά γενική ομολογία, γιορτής μας. 
Συγκεκριμένα το πρωΐ στις 9.30 σήμανε η καμπάνα της εκκλησίας μας και ο π. Χρυσόστομος Τελίδης τέλεσε για τα παιδιά των κατηχητικών του, μια ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία, μπροστά στον σολέα του ναού για να μπορέσουν έτσι όλοι, αγόρια και κορίτσια, να δουν από κοντά την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας και να παρακολουθήσουν τον ιερέα καθ΄όλη την διάρκεια του Μυστηρίου. 
Τα κορίτσια μας με την καθοδήγηση της κας Σοφίας Νικολαΐδου και των υπολοίπων κατηχητριών μας, "ξελειτούργησαν" τον ιερέα μας, ψάλλοντας με την παιδική φωνούλα τους όλους τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ενώ κατόπιν αγόρια και κορίτσια "κοινώνησαν" από τα Θεία Δώρα, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας, που ετοίμασε ο λειτουργός μας, ο π. Χρυσόστομος, ο οποίος και στο τέλος μας μίλησε για την αξία της κοινής λατρείας μας στον Θεό, τον ερχομό μας τακτικά στην εκκλησία και την Θεία Κοινωνία, αλλά και γενικότερα την συμμετοχή μας σε κάθε κάλεσμα του Χριστού μας, το κατηχητικό σχολειό μας, αλλά κυρίως τον κυριακάτικο εκκλησιασμό που είναι απαραίτητος στην ζωή του χριστιανού...
TAG