ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Το χαμόγελο τους ζέστανε τις ψυχές μας!!!
    Ο ιερέας της κατακόμβης του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας, στην Δυτική Θεσσαλονίκη,π. Χρυσόστομος Τελίδης,περίμενε τους μικρούς μαθητές του 3ου αλλά μοναδικού Δημοτικού Σχολείου των Ανθοκήπων,στην πόρτα της εκκλησιάς, για να τους καλωσορίσει ο ίδιος και να μεριμνήσει έτσι ώστε να τακτοποιηθούν στις καρέκλες του ναού χωρίς να διακοπεί η Θεία Λειτουργία, που τελούσε ο άλλος π. Χρυσόστομος Κοτσίδης και που ήταν σε εξέλιξη,μόλις δηλαδή είχε ακουστεί από αυτόν το ιερό  ευαγγέλιο.
     Πολλά αγόρια έτρεξαν να ντυθούν γρήγορα παπαδάκια και να γίνουν οι βοηθοί του ιερέως,ενώ τα υπόλοιπα παιδιά είχαν ήδη τακτοποιηθεί στις θέσεις τους και παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία.Οι ιερόπαιδες συνόδευσαν τον ιερέα στην Μεγάλη Είσοδο,ενώ αργότερα πίσω από την Αγία Τράπεζα είπαν το "Πιστεύω"και μετά όλοι μαζί,ιερείς παιδιά και δάσκαλοι είπαμε το "Πάτερ ημών".
  Ο π.Χρυσόστομος Κοτσίδης μίλησε στα παιδιά για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και έφερε τον νεογέννητο Χριστό λίγο πιο κοντά στις παιδικές ψυχές τους,ενώ λίγο αργότερα με τάξη και υποδειγματική ευπρέπεια σχεδόν όλοι οι μαθητές του σχολειού μας μετάλαβαν από το χέρι και των δύο ιερέων,του Σώματος και Αίματος του Κυρίου.
   Στο τέλος ο π.Χρυσόστομος,ο παλιός, ευχαρίστησε τους δασκάλους του Σχολειού της γειτονιάς μας που για ακόμα μια φορά οδήγησαν τα βήματα των μαθητών τους στο σπίτι του Χριστού και των Αγίων μας,στην μικρή και ταπεινή κατακόμβη μας,τους ενημέρωσε για την χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών μας το βράδυ του Σαββάτου στις 6 μέσα στον ναό και τους ξεπροβόδησε μέχρι έξω στο προαύλιο χαιρετώντας ένα-ένα τα παιδιά με το όνομα τους και βγάζοντας φωτογραφίες καθώς τα αγκάλιαζε, σαν να μην μπορούσε να χορτάσει την παρέα μαζί τους.
   Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες,τα παιδιά του ανταπέδωσαν την αγάπη του με το χαμόγελο τους και πήραν τον δρόμο της επιστροφής στο σχολείο τους για να κάνουν την γιορτή τους και να αρχίσουν από αύριο τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.
   Ο π.Χρυσόστομος Τελίδης,πολλές φορές,όταν του ζητούμε την συμβουλή του για διάφορα καθημερινά προβλήματα που μας απασχολούν μας λέει:

"Αν κάνεις πολύ καιρό παρέα με παιδιά,και μάλιστα τόσο καλά παιδιά σαν τα δικά μας, τότε τα προβλήματα σου αρχίζεις να τα βλέπεις να μικραίνουν ή να απομακρύνονται από ΄σένα,ενώ η παραμικρή ευτυχισμένη στιγμή που μπορείς να νιώσεις,την βλέπεις να γιγαντώνετε,να κατακλύζει την ζωή σου και να διώχνει ότι κακό έχεις μέσα στην ψυχή σου.
Δοκιμάστε το,σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!"

       Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!!!
παρακάτω ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες,
από τον εκκλησιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ανθοκήπων Ευκαρπίας,
στην Εκκλησία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.


 Χριστουγεννιάτικος εκκλησιασμός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ανθοκήπων.
Ο ιερέας περιστοιχισμένος από τους ιερόπαιδες του ναού.
Ο ψάλτης μας,κος Κωνσταντίνος,δάσκαλος στο επάγγελμα,
ψάλλει τους ύμνους της ημέρας.
Σήμερα λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο,
ο π.Χρυσόστομος Κοτσίδης,επίσης δάσκαλος,
στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας.
Οι βοηθοί του ιερέως πίσω από την Αγία Τράπεζα,
 λένε το "Πιστεύω"
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τα παιδιά φωτογραφήθηκαν
στο μεγάλο προαύλιο του ναού.
Εδώ ο π.Χρυσόστομος άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά,
 προσπαθώντας να τα χωρέσει όλα τα παιδιά.

Αποχαιρετήσαμε τα παιδιά,αλλά ανανεώσαμε
το ραντεβού μας για αύριο στην χριστουγεννιάτικη
 εορτή των κατηχητικών μας.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δασκάλους των παιδιών μας,
που τα προσέχουν και τα αγαπούν.
Μας αποχαιρετούν και πηγαίνουν πίσω στο σχολειό τους
για να συνεχίσουν την μαθητική ζωή τους.
Γειά σας παιδιά και εμείς σας αγαπούμε...

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!!!
TAG