ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 5/11/2019, ΣΤΙΣ 4.30 μ.μ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ & ΣΤΙΣ 5.30 μ.μ, Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ & Η ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ....

...ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΠΑΤΟΡΕΣ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΑ
 ΥΠΕΡ ΕΥΤΕΚΝΙΑΣ, ΕΥΤΟΚΙΑΣ & ΤΕΚΝΟΠΟΙΙΑΣ
αλλά και κάθε Τρίτη απόγευμα
      "Ιερά Παράκλησις"
       Ενημερώνουμε τους πιστούς χριστιανούς, ότι στην κατακόμβη του Ιερού Ναύ των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, προστατών των άτεκνων ζευγαριών, και στα πλαίσια των κατηχητικών δραστηριοτήτων μας, σήμερα Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, στις 4.30 μ.μ, θα κάνουμε τον καθιερωμένο Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής των μεγαλυτέρων κυριών της Ενορίας μας, , ενώ αμέσως μετά, στις 5.30 μ.μ, θα τελεστεί στην μεγάλη, ολοκαίνουργια, περικαλλή, περίτεχνη, υπέργεια πια, και πανέμορφη εκκλησία μας, η Ακολουθία του Εσπερινού & του Ιερού Παρακλητικού Κανόνος προς τους Αγίους Θεοπάτορες, τον Ιωακείμ και την Άννα, με δεήσεις και ικεσίες υπέρ ευτεκνίας και τεκνογονίας. 
Στο τέλος δε της Ακολουθίας θα διαβαστεί από τους ιερείς μας, στο μικρό επίσης ολοκαίνουργιο παρεκκλήσι της τρίχρονης Παναγίας, που βρίσκεται στην υπερυψωμένο αριστερά μπαίνοντας μέσα στον Ιερό Ναό μας,  η ιδιαιτέρα ευχή της Αγίας Άννας για την λύση των δεσμών της ατεκνίας. 
Οι Ιερές Παρακλήσεις προς τους Αγίους προστάτες μας θα συνεχιστούν καθ' όλη την διάρκεια του έτους, κάθε Τρίτη μετά τον Εσπερινό.   
    Ενημερώνουμε επίσης πως χθες, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, και κάθε Δευτέρα στις 5.00 μ.μ, γίνεται στη κατακόμβη του Ιερού Ναού μας, η καθιερωμένη συνάντηση του Κύκλου των Νέων Γυναικών και των Μητέρων της Ενορίας μας. Για την επόμενη μάλιστα Δευτέρα 11/11/2019, στις 5.00 μ.μ, στα πλαίσια της εβδομαδιαίας αυτής συνάντησης, το μάθημα μας θα έχει θέμα τον Άγιο Φανούριο, ενώ κάποια από τις παλαιές κυρίες μας θα μας δείξει επί τόπου πως γίνεται η παρασκευή της Φανουρόπιτας, 
ενώ η κυκλάρχισσα μας, κα Χαρούλα Τενεκεντζή θα μας μιλήσει για τον νεοφανή και πολύ λαοφιλή Άγιο Φανούριο και θα μας πει για την ιστορία της Φανουρόπιτας του, που χάνεται μέσα στον χρόνο. Ο π. Χρυσόστομος Τελίδης θα είναι και αυτός εκεί για να ευλογήσει με την ειδική ευχή του τυπικού της Εκκλησίας μας, την Φανουρόπιτα που θα φτιάξουν με τα χέρια τους οι κυρίες μας, αλλά και να μνημονεύσει τα ονόματα όλων των κυριών που θα παραβρεθούν στην συνάντηση αυτή και των δυο Κύκλων της Ενορίας μας.
       Σας περιμένουμε λοιπόν σήμερα το απόγευμα για να ενώσουμε μαζί σας τις προσευχές μας για ειρήνη, υγεία και μακροημέρευση στην χώρα μας που ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από την βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, αλλά και την ευημερία όλου του κόσμου, αλλά περισσότερο για να λυθούν τα δεσμά της ατεκνίας των ζευγαριών, που προσφεύγουν προσευχητικά στην χάρη των Αγίων μας. 
Ακολουθεί στο τέλος ολιγόλεπτος ωφέλιμος λόγος σχετικά με τους Αγίους Θεοπάτορες, τον Ιωακείμ και την Άννα ή και για άλλα   ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα.
     Επίσης σας ενημερώνουμε πως τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, τα οποία και θησαυρίζονται στον Ναό μας, θα τεθούν σε προσκύνηση κατά την διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως μας, αλλά και κάθε Τρίτη απόγευμα, όπως επίσης και κάθε Κυριακή κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, όπου στο τέλος της θα διαβάζεται από τους ιερείς η ευχή της Αγίας Άννας για την λύση από τα δεσμά της ατεκνίας. 
             Σας περιμένουμε όλους!!! 
Πληροφορίες:
* Εφημέριοι:π. Χρυσόστομος Τελίδης & π. Χρυσόστομος Κοτσίδης
* Διεύθυνση: Χατζηδάκη 4, 56429 Ανθόκηποι, Νέας Ευκαρπίας
* Τηλέφωνο Ιερού Ναού: 2310808550
* Ηλεκτρονική διεύθυνση Ιερού Ναού: www.intheopatoron.blogspot.gr
* Ηλεκτρονική διεύθυνση Ενοριακής Νεανικής Εστίας "Ιθάκη":       
* email: intheopatoron@gmail.com

Τακτική συγκοινωνία Ο.Α.Σ.Θ:
Λεωφορείο Νο 38 Νέα Ευκαρπία,
στάση διασταύρωσης περιφερειακής οδού (Ανθόκηποι)
Λεωφορείο Νο 56 Ωραιόκαστρο,  στάση "καπνομάγαζα" (Ανθόκηποι)
Λεωφορείο Νο 27 Σταυρούπολη,  στάση "καπνομάγαζα" (Ανθόκηποι)

TAG